Atkeliauja JAV karo sraigtasparniai. Skelbiama, kokį ginklą gaus Ukraina  ()

Čekijos gynybos ministrės Janos Černochovos teigimu, iki kitų metų pabaigos Čekijos kariuomenė gaus visus užsakytus amerikiečių sraigtasparnius UH-1Y „Venom“ ir AH-1Z „Viper“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikėtina, kad Čekija Ukrainai perduos savo nebenaudojamus sraigtasparnius Mi-24. Apie tai rašo portalas CT24.

Pranešama, kad Čekijos oro pajėgos gaus modernius amerikietiškus sraigtasparnius, įskaitant UH-1Y „Venom“ ir AH-1Z „Viper“. Gynybos ministrės Janos Černochovos teigimu, visi užsakyti sraigtasparniai į Čekiją atvyks iki 2024 metų pabaigos.

Ministrė pabrėžė, kad sraigtasparniai Mi-24B/35 puikiai susidorojo su savo užduotimi ir buvo eksploatuojami ilgiau nei tikėtasi. Publikacijoje rašoma, kad iš eksploatacijos pašalinti Mi-24 greičiausiai bus perduoti Ukrainai. Sraigtasparnių skaičius nebuvo nurodytas.

„Net jei šiandien simboliškai su jais atsisveikinsime, jų istorija tikrai nesibaigė. (...) Mes tikrai rasime šiems sraigtasparniams panaudojimą. Tiek ir pasakysiu šiuo klausimu, nes pristatymų Ukrainos tema iš esmės nekomentuoju“, – sakė Černochova.

 

Generalinio štabo viršininkas Karelis Rzeka pridūrė, kad Čekija turi atsikratyti priklausomybės nuo sovietinės kilmės technologijų. Jis pažymėjo, kad kariuomenė turėtų sutelkti dėmesį į kovinį pajėgumą ir aukštą parengties lygį, atsižvelgiant į vis agresyvesnį Rusijos Federacijos elgesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(1)
(46)

Komentarai ()