Pažeista pirmoji gynybos linija. Rusija nebežino ką daryti. ISW skelbia, kas vyksta  ()

Rusijos gynybos ministerijos po Urožainės išvadavimo laukia sunkus pasirinkimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-19 Pažeista pirmoji gynybos linija. Rusija nebežino ką daryti. ISW skelbia, kas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarieji Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo veiksmai Zaporižios kryptimi turi taktinę reikšmę būsimiems mūšiams.

Dar rugpjūčio 15 dieną pulkininkas Petro Černikas sakė, kad Ukrainos pietuose priešo armija turėjo trijų sluoksnių gynybos liniją: pirmoji – minų laukai, antroji – artilerija, karinė technika ir gyvoji jėga, trečioji – užnugaris.

JAV Karo studijų instituto (ISW) skelbia, kad pirmoji gynybos linija jau pažeista. Pastarojo meto Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sėkmė Zaporižios kryptimi leis Ukrainos gynėjams pradėti kontrpuolimą prieš antrąją priešo gynybos liniją. Ir Rusija nebežino ką daryti.

Analitikai neatmeta, kad antroji gynybos linija nėra tokia užminuota kaip pirmoji, o tai reiškia, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų judėjimas nebebus toks lėtas.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija įdėjo daug pastangų į gynybinius mūšius dėl Urožainės ir Robotynės.

Iš tikrųjų okupantai tiesiog neturi pakankamai operatyvinių rezervų. Užuot pasitraukusi iš šių gyvenviečių, Rusijos gynybos ministerija nusprendė atsilaikyti iš visų jėgų iki paskutinio kario.

Ne taip seniai 7-osios oro desanto divizijos padaliniai buvo perkelti iš Chersono srities į Zaporižios kryptį. Tai dar kartą rodo, kad okupantų padėtis pietuose yra pernelyg susilpnėjusi.

 

Rusijos operatyvinių rezervų nebuvimas reiškia, kad okupantai vienus fronto sektorius turės sustiprinti kitų sąskaita, o tai greičiausiai susilpnins gynybines linijas apskritai ir suteiks Ukrainos pajėgoms galimybių tuo pasinaudoti.

Analitikai įsitikinę, kad dabar RF ginkluotųjų pajėgų vadovybė turi rimtą dilemą dėl prioritetinių sričių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolime.

Gali būti, kad kai kuriuose fronto sektoriuose okupantams teks be kovos trauktis į antrąją gynybos liniją, taip suteikiant Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms operatyvinę erdvę manevrams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(4)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: