Sudegė mažiausiai du Tu-22M3. Atakuotas aerodromas Novgorodo srityje (Foto)  ()

Rusijos Federacijos gynybos ministerija patvirtino bepiločio lėktuvo ataką Solcų aerodrome, tačiau pranešė apie vieną apgadintą orlaivį. Vietos žiniasklaida praneša, kad per gaisrą buvo apgadinti mažiausiai du bombonešiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 19 dieną Solcų karinis aerodromas Novgorodo srityje buvo užpultas bepiločių orlaivių. Per ataką buvo apgadintas vienas lėktuvas, praneša Rusijos Federacijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba.

Rusijos pusė tradiciškai kaltina Ukrainą dėl atakos prieš karinį objektą.

„Šiandien apie 10 val. Maskvos laiku Kijevo režimas įvykdė teroristinį išpuolį kariniame aerodrome Novgorodo srityje, naudodamas sraigtasparnio tipo dronus“, – rašoma pranešime.

Pažymima, kad dronas esą buvo aptiktas budint aplink išorinį aerodromo stebėjimo postą, po to buvo atšaudytas šaulių ginklais. Pranešime nenurodoma, ar dronas buvo numuštas, tačiau dėl išpuolio automobilių stovėjimo aikštelėje kilo gaisras.

„Dėl teroristinio išpuolio aerodromo teritorijoje esančioje orlaivių stovėjimo aikštelėje kilo gaisras, kurį greitai užgesino ugniagesių brigados. Vienas lėktuvas buvo apgadintas, aukų nebuvo“, – rašė Rusijos spaudos tarnyba.

 

 

Tuo tarpu internete pasirodė pirmieji kadrai iš įvykio vietos. Paskelbtose nuotraukose nuo aerodromo pusės matyti tirštų dūmų stulpas. Komentaruose rašoma, kad, pasak liudininkų, dėl drono smūgio buvo apgadintas ne vienas, o mažiausiai du kariniai lėktuvai Tu-22M3.

Vietos valdžia taip pat patvirtino bepiločio lėktuvo ataką Novgorodo srities aerodrome. Regiono gubernatorius Glebas Nikitinas sakė, kad padėtis regione yra „rami ir kontroliuojama“, jau imtasi visų saugumo priemonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(1)
(93)

Komentarai ()