Tai rimta. Meta daugiau nei 45 000 kareivių ir daugiau nei 500 tankų  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės vadovas Ilja Jevlašas aiškino, kad Ukrainos gynėjai išlaiko gynybą savo vadovybės ir savo pačių drąsos dėka.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-22 Tai rimta. Meta daugiau nei 45 000 kareivių ir daugiau nei 500 tankų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ginkluotosios pajėgos daro nuostolius priešui Kupjansko kryptimi, nepaisant to, kad Rusijos puolime dalyvauja daugiau nei 45 000 karių ir daugybės technikos. Apie tai rugpjūčio 21 dieną teletono eteryje pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų grupės spaudos tarnybos vadovas Ilja Jevlašas.

Jis sakė, kad per dieną Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos įvykdė 533 apšaudymus. Tačiau gynybos pajėgoms pavyko sunaikinti 21 rusų įsibrovėlį ir sužeisti dar 45. Be to, gynėjai „sunaikino“ nemažai priešo ginklų, tarp jų vieną BMP, du pabūklus MT-12 ir 2C4 „Tulip“.

Karininkas pabrėžė, kad Ukrainos gynyba prie Kupjansko yra stipri dėl inžinerinių barjerų, teisingo vadovavimo ir karių drąsos.

„Šiuo metu priešas ten laiko daugiau nei 45 000 savo karių, daugiau nei pusę tūkstančio tankų, taip pat šarvuotų kovos mašinų, daugiau nei 300 artilerijos sistemų ir beveik pusantro šimto raketinių sistemų“, – sakė Jevlašas.

Jis aiškino, kad priešas bando pulti, tačiau nepavyksta dėl kovotojų motyvacijos stokos. Anot jo, skirtingai nei rusų okupantai, ukrainiečiai gina savo žemę ir negali trauktis.

„Ir jie atvyko dėl pinigų arba grasinant nužudyti“, – pabrėžė spaudos tarnybos vadovas.

Charkivo srityje privaloma evakuacija: vietiniai atsisako vykti

Charkivo civilinės saugos departamento direktorius Ivanas Sokolas taip pat pakomentavo situaciją Kupjansko rajone. Jis priminė, kad nuo rugpjūčio 9 dienos regione vykdoma privaloma 53 gyvenviečių evakuacija.

 

Jis paaiškino, kad valdžios institucijos siekia evakuoti maždaug 12 000 žmonių, iš kurių 618 yra vaikai.

„Šį rytą pavyko evakuoti 572 žmones, iš jų 149 vaikus, 281 moterį, 114 vyrų ir 28 žmones su negalia“, – informavo Sokolas.

Jis aiškino, kad žmonės atsisako išvykti dėl įvairių priežasčių. Vieni savo sprendimą aiškina tuo, kad negali kur nors pasilikti, kiti nerimauja dėl turto ar gyvulių.

Regiono administracija neatmeta, kad prireikus bus svarstoma ir priverstinė vaikų evakuacija. Tačiau, pasak Sokolo, dabar savanoriai sulaukia prašymų iš norinčių išvykti, ypač iš šeimų su vaikais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(68)
(3)
(65)

Komentarai ()