„Įveikta didžiausia kliūtis.“ Galingas proveržis. Prasidės didžiulis Ukrainos puolimas  ()

Robotynė buvo didžiausia kliūtis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažangai link Tokmako.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-24 „Įveikta didžiausia kliūtis.“ Galingas proveržis. Prasidės didžiulis Ukrainos puolimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informacinio pasipriešinimo grupės karo-politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko pažymėjo, kad Robotynė buvo didžiausia kliūtis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažangai link Tokmako.

Tai jis pasakė televizijos kanalo „Espreso“ eteryje.

Mūšiai vyksta netoli Robotynės gana ilgą laiką, būtent kairiajame šios gyvenvietės flange. Prie Verbovės kaimo buvo įkaltas pleištas, siekiantis užpuolikų gynybos liniją. Tada prasidėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų judėjimas dešiniuoju flangu tarp Robotynės ir Kopani. Taip rusai pamažu atsidūrė gynybos pajėgų apsuptyje. Robotynės išlaisvinimas buvo nuspėjamas procesas. Įdomiausia dabar, kaip gynybos pajėgos judės į priekį, nes Robotynė atveria kelią Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms į Tokmaką“, – aiškino Kovalenko.

Pasak jo, Robotynė buvo didžiausia kliūtis link Tokmako.

 

„Ši gyvenvietė yra tarp pirmosios ir antrosios užpuolikų gynybos linijų. Kelias į Robotynę buvo labai sunkus, nes jis ėjo per minų laukus. Išlaisvinus Robotynę, atsiveria kitos perspektyvos persikelti į Tokmaką“, – pabrėžė Kovalenko.

Rugpjūčio 22 d. tapo žinoma, kad Ukrainos kariškiams sekasi Zaporižios srities Robotynės kryptimi, kur jie įsitvirtino pasiektose linijose. Tuo pat metu Rusijos kariuomenės kovotojai perkelia savo kariuomenę ir naudoja rezervus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(0)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: