„Reikės jau ne naujausių vakarietiškų ginklų.“ Skelbiama apie ilgą ir sunkų karą  ()

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas teigia, kad naujų ginklų labiausiai reikėjo karo pradžioje. Dabar kitos priemonės yra svarbesnės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas nuotoliniu būdu dalyvavo tarptautiniame forume „Ukraina. Gynėjai. Ateitis“ kur paaiškino, kuo 2023-ieji Ukrainai skiriasi nuo 2022-ųjų. Jo nuomone, 2022 metais Ukrainai labiausiai reikėjo naujų ginklų, kad sustabdytų priešo veržimąsi. Dabar Ukrainos poreikiai kiek pasikeitė. Dabar Ukrainai sėkmingai karo baigčiai labiausiai reikia vienybės ir gero situacijos supratimo: „Mūsų pergalės raktas slypi tame, kaip jausis žmonės“.

Aišku, Reznikovas nesako, kad ginklų nereikia - jų tikrai reikia, bet raktas į pergalę dabar nėra toks paprastas. Geriausi ginklai nepadės Ukrainai laimėti, jei žmonės tiesiog pervargs nuo karo.

Ministro teigimu, karas truks ilgai ir ukrainiečiai patirs daug nuostolių: „Karas gali užsitęsti, tai - tikras maratonas. Deja, dar turėsime skaudžių netekčių.“ Reznikovas pabrėžė - „Mūsų pranašumas prieš priešą priklauso nuo to, kaip žmonės jaučiasi“.

 

Laukia naujas tikslas – priešo sunaikinimas. „Laimėti reiškia ne tik išlaisvinti savo žemę, bet ir užtikrinti, kad priešas niekada net negalvos apie sugrįžimą“, – sakė ministras.

Reznikovas taip pat pažymėjo, kad daugelis žmonių pasaulyje mano, kad tokios pergalės pasiekti neįmanoma. Ukrainos darbas įrodyti, kad įmanoma.

(19)
(1)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: