„Microsoft“: kas sekundę mes parduodame septynias „Windows 7“ kopijas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

KeeperMustDie 2010-06-28 01:18
1. Ne, Win7/Vista ijungus irengini ji detectina ir perspeja jei yra driveriu atsisiuntimui, windows xp kartais net nepastebedavo kai koks nors prietaisas buvo prijungiamas 2. Win7 uzsikrauna greiciau, greiciau paleidzia aplikacijas(Ankstyvas uzkrovimas i RAM), geriau tvarko registra, turi automatini defragmenta ir geriau tvarko failus ir t.t. Is to isplaukia nezymiai, bet greitesnis veikimas 3. Win7 truputi aiskiau, bet is esmes nieko ypatingo 4. Ivardink grebli , kazkaip visi megsta taip pasneketi, o po to pasako kokia programele kuri tikrai veikia ant win7 5. XP toli grazu negalioja tas pats, pasiseks nebent jei vaizdo suras, win7 spektras zymiai platesnis 6. Wireless prisijungimas - ant xp reikejo kazkaip ten kazkur eit(tiesiog jau tiksliai nebepamenu, bet pamenu kad per keleta zingsniu), win7 - click and click. Cia tik 1 pavizdys is daugybes. Keleta kitu dalyku kuriuos as asmeniskai vertinu: senas geras windows BSOD tapo , kaip pilnatis tik 4x reciau. Library - labai, labai geras dalykas. Diagnostikos - neveikia kazkas - diagnose - sprendimo budai. Labai smarkiai pagerintas windows exploreris - vienas geriausiu kuri teko matyti, truksta tabu iki geriausio. Gadgetai - veikia tvarkingai, labai maloni smulkmena. Power shell - pagaliau! Be GUI nera dideliu pasikeitimu, bet matai - smulkmenos susideda ir gaunasi kazkas gero. O cia naji featursai(jau 3 kart sita linka dedu, ir vistiek kasnors pradeda klausineti kas ten tuos win7 naujo, pasigooglint gi galima): http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7# ... d_features
technologas 2010-06-28 01:25
Nedidelis nukrypimas pamąstymui apie IT progresą kaip jį įsivaizduoja Microsoft. Skiriama tiems, kurie įsivaizduoja, kad IT progresas - galingesni kompiuteriai, kad šiandien ne bėda, kad OS daug užima, taip pat tiems, kurie atsikrato keleto metų senumo gerai veikiančių kompiuterių kad pirktų naujausius, galinčius pavežti 7. Realiai tie galingesni kompiuteriai skirti pavilkti naujausias operacines sistemas. Daug kam gerai - gaminami ir parduodami nauji kompiuteriai, operacinės sistemos, žaidimai. O kaip vartotojui?
Linas000 2010-06-28 01:25
jei is piratiniu win tikimes stabilumo, tai betruksta tiketis is visuomeninio transporto, kad nuves pagal uzsakyta adresa i uzmiescio vakareli. Kompas persikraudineti gali ir del to, kad blogai veikia. Tarkim, kad jis perkaista ir pradeda daryti klaidas ant RAM, arba hdd po biski anapilin zygiuoja... cia, aisku, draiverius ir virusus atmetu. KUO winXP UZ win7 GERIAU?: labiau iprasta aplinka, saunus suderinamumas, gali sklandziau veikti ant silpnesnio komp. KUO win7 UZ winXP GERIAU?: premium versijos turi "MEDIA CENTER" tai visokie filmu/tv ziurejimai per LCD tv bei pasinaudojant xbox360, ps3 imanomi; palaiko DirectX11; gerai sutaria su multibranduoliais cpu; po truputi eina prie 64 bit; geresnes aplinkos lokalizacijos (perkama papildomai, nebent ultimate versija). Bet pereiti turint sena kompa su winXP prie win7 tai as nepatarciau. Jau geriau eikit butelius priduoti ar pikzoliu is sodo israveti, nes gali pavirsti i nereikalinga kosmara, kai suprasi, kad nera draiveriu senai ati x800 video pl arba 3com tinklo pl. --- 32bit operacine tegali suadresuoti iki 4gigabitu (2^32 laipsniu). Tas pats kaip is 6 skaiciu nesudarysi milijono skirtingu tel numeriu (atmeskim numeri 000000). Ir i sita atminties baseina (pool) RAM-as eina paskutinis. Todel pirmiausia uzsirezervuoja visokios pci shynos, cache, video pl atmintis, o tik po to jau likusia sriti gauna ram. Todel, jei kompe sedi video pl su 1gb, tai naudojantis 32 bitu OS, nesimatys nei 3gb ram. Taciau jei kompas teturi 2gb ram, o jame sukasi 64 bitu win, tada dar papildomai pralosiama atminties, nes programoms veikti uzsirezervuojama pagal 64 bitus kintamieji, bet jokio praktinio privalumo neatnesa, nebent truputi sparciau veikiantys grafikos apdorojimai su PhotoShop, aisku naudojantis x64 versija. Bandziau win7 demo, kol leido. Tai video codec-u, kad butu 64 bitu, tuo metu neaptikau, todel mkv failus greiciau dekoduodavo linux uz win7x64 Dar vienas svarbus momentas - winXP ne uz ilgo nustos supportint, taigi, ruosiantis komp naudoti ilgiau, variantas pasirinkti winXP atkrenta, nes skyletasis winXP nebelopys savo plysiu.
KeeperMustDie 2010-06-28 01:39
Taipogi - mitas. Jei su piratine versija negauni trojano kokio, tai skirtumo absoliuciai jokio nera.
Linas000 2010-06-28 02:23
kas garantuos kad su piratine versija negausiu trojano? Gal antivirusu gamintojai?? KeeperMustDie tikriausiai is prigimties optimistas
piguslazeriai 2010-06-28 07:49
O man idomu ant mano senuko stalinio Athlon 64bit 2400+ su 512 RAM Wint 7 geriau suktusi nei xp?
Siguas 2010-06-28 08:06
As nusprendziau pirkti netbuka internetui, bet pasirinkes nupirkau http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2520 nauja uz kazkur 800Lt. Manau geresnis variantas nei netbukas.Intel 1.7 mobile , Radeon 7500 ir 2 Gb atminties. Isikeliau Ubuntu ir nustebau. Nieko nedarant procesorius rodo 20% apkrova, o ijungus interneta pradedavo strigineti. Ka as padariau? Istryniau Ubuntu ir isikeliau Windows 7 Ultimate. Viskas veikia ore Procesoriaus apkrova nieko nedarant keli % Paleidus Skype ir bendraujant per kamera tuo metu zaidziant internete max pakyla iki 20%.O kur dar antivirusine Avast, ugnesiene... Cia siaip tiems kas sako kad Win 7 nepatempa senu kompu, o tas nautbukas 2004-2005m laidos.
Pumper 2010-06-28 09:26
Labai abejotina, nes bent pas mane tai nieko nedarant 1.6gb ramo naudoja, nors čia dar prisideda ir tai, kad 8gb yra, o kuo daugiau yra, tuo daugiau sistema ir naudoja, kad greičiau dirbtų.
infoguru 2010-06-28 10:06
HandWrite recognition toks pats naujas dalykas kaip iPhone4 Video calls, o kai perskaičiau "redesigned Calculator with multiline capabilities including Programmer and Statistics modes along with unit conversion" (Revolutionary !!!) || "Windows Security Center has been renamed to Windows Action Center" (Search & Replace Programming ?) || "Internet Spades, Internet Backgammon and Internet Checkers, which were removed from Windows Vista, were restored in Windows 7." (Comment/Uncomment Programming ?) || "Users are also able to disable many more Windows components than was possible in Windows Vista." tai sakyčiau "revolutionary features and improvements" Taip, kad reziumuojant vienintelės vertos dėmėsio naujovės yra PowerShell (joks išradimas) ir šiek tiek pakeistas taskbaro UI... visa kita arba kosmetiniai pakeitmai (ikonos, naujos temos = 3 sav. dizainerio darbo) arba pervadinimai. Šiaip ar taip svarbu į pliusą, o ne į minusą.
buzas69 2010-06-28 10:10
Nekalbek netiesos :) jau is savo patirties galiu pasakyt kad parsisiust gera piratine versija is interneto tai kaip laimet loterijoje..
Letalis 2010-06-28 10:21
Cia kiekvienam savo,pvz man tikrai patinka naujas dizains,grafine isvaizda ir visa tai,kas atejo su tuo.O vien 7 tik imu del to,jog instaliavus,daugiau nieko man nereikia dayt(ir kiek teko tvarkyt pazystamiems pc),su win xp,kad ir su situo mano laptopu budavo amziais bedu su draiveriais,kartais parsiusti is gamintojo saito net neveikdavo norm,o su 7 tiesiog isiraso,pasileidzia ir gali veikt ka tik nori.Sakai tau taip nebuvo,na gali but,nesitikiu miliardui kompiuteriu irasant neturet jokiu bedu(cia net su bet kokia OS),bet man kiek teko ja rasyt,viskas puikiai ir daugiau nei patenkintas. Vien jau tai man duoda viska,nes maziau vargo tvarkant+grazu akiai(Areo,Snap,Peak,etc).Ar butina kiekvienai OS but revoliucinei ir turet kazka tokio,ko tikrai jokia kita negaletu turet....Man asmeniskai,tikrai ne,neieskau cia stebuklu saltinio ir pakanka ta,ka gavau,net su kaupu:)
bullka 2010-06-28 10:36
Džiugu, kad MS pagamino ganėtinai neblogą produktą. Tikėkimės, kad ta MS sėkmė nenumuš Open Source operacinių sistemų ir UI kūrėjų ambicijų ir jie toliau tobulis savo sistemas.
zaf 2010-06-28 12:37
Na, manau, priešingai, dar labiau paskatins diegti naujoves :) Ir žmonės, tikrai neverta diskutuot „Windows prieš Linux“ tema, juk tai du skirtingi dalykai, praktiškai. Kas tinka vienam, kitam gali visiškai netikt. Pripažinkim vieną - yra sferų, kuriose Windows pasireiškia geriau, yra sferų, kuriose Linux pasireiškia geriau. Kas liečia Win 7, tai, asmeniškai, man jie ne prie širdies, bet produktas vienas labiausiai vykusių iš MS. Kurį laiką panaudojęs (originalią, beje) susidūriau su keleta saugumo problemų bei neužilgo sumažėjo našumas (bet tai nutinka visuose Windows anksčiau ar vėliau, juk nei dll, nei registrai niekur nedingo). Vėliau įsirašiau XP - nepajutau pagreitėjimo, nes kompiuteris pakankamai galingas, tad tas skirtumas galėtų būti juntamas nebent naudojant senesnę „geležį“ :) Tiesa, labiausiai patikusis naujovė, lyginant su XP, tai diegimas. Kitkas nesunkiai įgyvendinama tiek vienoj, tiek kitoj OS :)
Edmundas 2010-06-28 15:07
Įdomu, kiek per sekundę įrašoma piratinių kopijų
KeeperMustDie 2010-06-28 17:06
Verta pamineti, kad tai isskirtinai win7 featursai, dar naujoviu pridejo ir Vista. Visi sitie featursai gal toli grazu nera revoliuciniai, bet tu klausei konkreciai kas naujo xp->win7 o ne kokias inovacijas atnese win7, as ir atsakiau. Kas liecia pasikeitimus be GUI - Windows xp buvo vienas milziniskas saugumo failas, nors Windows 7 saugumas nera labai geras, bet palginus su Xpm buvo padaryta labai daug. Galbut nauji featursai nera inovatoriski ir atrodytu elementarus, bet ant Xp ju nebuvo, dabar yra.
zfroidas 2010-06-29 16:30
1. nu nzn su 1 gb ram win 7u eina normaliai 2. kai visual studio 2010u krauna projekta trumpam rodo not respondng bet po 2s dingsta ir vel krauna gerai 3. grazi grafika 4. ram saugumas ant win7 revoliucinis - veikianciu programu duomenys ram'uose juda atminty negalima nulauzt programos del to nuejus su virusu i ta ram vieta kur guli pvz geimo .exe koks nors serialas antra kart jis jau buna kitoj ram vietoj taip virusai nelenda nei kaip ant xp statiskai visalaikt i ta pacia vieta irasineja... 5. kaip nemokama tai nieko... kol kas joke ir duoda 1-2 sav visus update siustis net ant office2007 updeitina kol genuine gauni bet gali isiungt anksciau 1diena 6. nu monitorio draiverius gal ir gerus atsiunte bet 2metu senumo...vaizduskes nvidia irgi reik paciam driverius rasytis naujausius...dar atlauzt reik kad leistu 7. dx11 liux. 8. kalbos keitaliojasi taskbare normaliai ne kaip an xp parkes prasideda su lt/ru/en... 9. veikia tai leciau uz xp ant to pacio pc conterstrike 1.6 lagina ant dumu ir source visai neimanoma lost.. 10. yra windosinis untivirusas uzdyka priedo ant win7 gerai eina...skenuoja/tikrina visus siunciamus failiukus... 11. restore point - rodos geriau veikia dazniau daro... 12. sidebaras fainas daug visko nuo cpu/net/gpu statu iki oru vilniui gerai rodo...tik reik atsisiust papildomai. 13. biski buginasi kai geima losi cs ir nori win migtuka paspaust pazet kas i skype parase ir gryzt tai letai ir nuobodziai persijungia kelis kart juoduoja ekranas 14. instalinasi levai win7ult32 reik pele judint pastoviai per visa instaliacija nes nuejus nuo kompo 10min uzluzta kazkas... ir vsioo sustinge amziams progress bar. is 5 kart tik instaliavau kai ta supratau ir ok ejo tada.