2 sprogimai. Atsiskyrė sparnas. Kaip krito Prigožino lėktuvas (Video)  ()

„Embraer EMB-135BJ Legacy 600“ su aukšto rango „Wagner“ vadovais ir pačiu Jevgenijumi Prigožinu rugpjūčio 23 dieną sudužo Tverės regione. Labai panašu, kas jis buvo numuštas oro gynybos sistemos raketomis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-24 2 sprogimai. Atsiskyrė sparnas. Kaip krito Prigožino lėktuvas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Embraer Legacy 600“ su 10 žmonių (7 keleiviais ir 3 įgulos nariais) sudužo Tverėje. Žmonės matė krentantį lėktuvą ir spėjo jį nufilmuoti. Kodėl jie filmavo kažkokį lėktuvą? Kodėl jie pakėlė akis į dangų? Nes prieš tai pasigirdo sprogimas.

Liudininkai suskaičiavo net du sprogimus. Teigiama, kad vienas iš jų nuplėšė sparną ir uodegos stabilizatorių - jie nukrito Kuženkino kaime gana toli nuo lėktuvo sudužimo vietos.

Teigiama, kad prieš sprogimus lėktuvas tai kilo aukštyn tai leidosi žemyn - skrydžio aukščio keitimai nėra neįprasti. Jei būtų patyręs techninį gedimą, lėktuvas būtų ieškojęs vietos nutūpti.

Be to, žmonės iš karto teigė, kad lėktuvą numušė oro gynybos sistema. Tiesa, kai kurie manė, kad tai - didelis dronas, o ne žmonių pilnas lėktuvas.

 

Oficialios Rusijos institucijos katastrofos priežasčių nekomentuoja. Tikėtina, kad bus paskelbta, kad lėktuvas subyrėjo dėl techninio gedimo, nes civilinio lėktuvo numušimas ir 10 žmonių egzekucija be jokio teismo yra neįtikėtinai nelegalus ir žiaurus susidorojimas. Juk jame buvo ne tik „Wagner“ vadovai. Be to, lėktuvas galėjo nukristi ant kaimo. Taigi, tikėtina, kad oficialios priežastys bus gedimas.

 

Brazilijos lėktuvų gamintojas „Embraer“ teigia, kad dėl sankcijų neteikia lėktuvų techninės priežiūros paslaugų Rusijoje nuo 2019 metų. Bet techninė priežiūra lėktuvams gali būti atliekama ir vietiniu lygmeniu, o ir detalių rusai gauna aplinkiniais keliais.

(23)
(0)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: