Ukraina ruošiasi mažinti kovinės aviacijos parką. Kas nutiko  ()

Karinių oro pajėgų atstovas pažymėjo, kad Ukrainos pajėgos remiasi kokybiška, modernia ir didelio tikslumo ginkluote. Todėl iš keturių taktinės aviacijos rūšių ateityje liks ne daugiau kaip dvi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų atstovas spaudai pulkininkas Jurijus Ihnatas atsakė į klausimą, ar dėl pateiktų F-16 orlaivių Ukraina įdarbins naujus pilotus. Anot jo, laikui bėgant oro pajėgos, priešingai, ketina sumažinti savo kovinių orlaivių parką, remdamosi modernia ir aukštųjų technologijų ginkluote. Apie tai pulkininkas pasakojo rugpjūčio 25 dieną teletono eteryje.

„Palyginus su technika, kurią turėjome tarnyboje, sakyčiau atvirkščiai, mūsų parkas tikriausiai mažės. Nes mes remsimės aukštosiosmis technologijomis ir tikslia ginkluote, kokybiška ir modernia. Tai yra vakarietiško tipo orlaiviams, tokiems kaip F-16 ar kitų tipų, kurie bus daugiafunkciniai“, – atsakė Ihnatas.

Pulkininkas pridūrė, kad Ukrainos karinės oro pajėgos šiuo metu turi keturis pagrindinius taktinių orlaivių tipus, kuriuos ateityje planuojama pakeisti vieno ar dviejų tipų lėktuvais, kurie atliks įvairias smogiamųjų orlaivių funkcijas.

 

„Todėl su pilotais nėra taip paprasta. Neužtenka paskelbti apie verbavimą, lankyti kursus. Pilotai penkerius metus mokosi specializuotuose karinių oro pajėgų universitetuose. Kai kurie jau studijuoja Didžiojoje Britanijoje, todėl procesas vyksta nenutrūkstamai. Kas tikrai nori tapti pilotu, tai jau yra potencialus kandidatas į vakarietišką lėktuvą“, – pabrėžė Ihnatas ir pridūrė, kad ateityje karinės oro pajėgos palaipsniui atsisakys senos sovietinės įrangos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()