To dar nebuvo. Rusija atakavo Ukrainą dar nematytu būdu  (1)

Karinės oro pajėgos paskelbė gana įdomių duomenų apie dar vienos bombonešio Tu-95 atakos atmušimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 27 d., apie 4–5 val. ryto, Rusija įvykdė dar vieną raketų ataką, naudodama aviacines sparnuotosias raketas, kurios buvo paleistos iš lėktuvo Tu-95MS.

Tuo pat metu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadovybės žinutėje apie šios atakos atmušimą yra gana įdomios informacijos apie priešo taktiką.

Atakoje dalyvavo penki Tu-95MS, kurie iš karto paleido raketas iš Engelso aerodromo, o ne tradicinės vietos – Kaspijos jūros.

Iš viso penki Tu-95MS, gali gabenti aštuonias raketas X-101, arba iki šešių X-55. Taigi, didžiausia penkių bombonešių salvė yra 30–40 raketų.

Tačiau gana seniai, galbūt dėl ​​​​Tu-95MS išteklių taupymo, rusai nebenaudoja pilnos apkrovos. Tuo pačiu metu net ir šioje situacijoje, kaip teigiama pranešime, Ukrainos oro erdvėje buvo užfiksuotos tik 8 raketos. Tai reiškia, kad kai kurie Tu-95MS vienu metu galėjo nešti tik vieną raketą.

Ir iš šių 8 raketų buvo perimtos 4, tačiau, kaip teigiama: „informacijos apie pataikymą nebuvo“. Be to, oro pajėgų vadovybė pranešė, kad likę oro taikiniai tikriausiai buvo netikri. O jei paimtume oficialius pranešimus apie pavojų regionuose, tai galima atkurti tokią atakos chronologiją.

03:39 pranešta apie paleidimą, 03:52 apie sparnuotųjų raketų grupės patekimą Sumų srityje su kursu į vakarus. Jos skrido virš Černihivo srities Kijevo kryptimi, paskui pasuko į pietus, perskrido Čerkasų ir Kirovorado sritis, kur pakeitė kryptį į Vinicą, apie tai pranešta 04.51 val.

 

Anot pranešimų, apie 5 val. ryto raketų grupė ten išsiskirstė, kurios viena dalis vėl skriejo Kijevo kryptimi, kita – Chmelnickio ir Ternopilio regionų, vėliau – Lvivo srities link. Apie atakos atmušimą pranešta 06.23 val.

Visos keturios raketos buvo perimtos centriniame ir šiauriniame regionuose. Apie 5 valandą ryto likusios keturios raketos vėliau kažkur nukrito be jokių pasekmių.

Taigi priešo raketų ataka rugpjūčio 27 d. yra gana keista ir rodo labai nemažos dalies netikrų taikinių naudojimą bei Tu-95MS naudojimą itin ribotu režimu, tiek kalbant apie jų skaičiaus ir raketų santykį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)

Komentarai (1)