„Prigožinas buvo nužudytas birželio pabaigoje.“ Skelbiama sensacija  (11)

Lėktuvo katastrofa buvo panaudota „Wagner“ vadovo žūčiai „įteisinti“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-27 „Prigožinas buvo nužudytas birželio pabaigoje.“ Skelbiama sensacija  (11)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs šnipas Sergejus Žirnovas pateikė savą Jevgenijaus Prigožino žūties versiją. Jis mano, kad „Wagner“ vadovas žuvo iškart po nesėkmingo birželio 24-osios perversmo bandymo, o lėktuvo katastrofa buvo panaudota jo žūčiai „įteisinti“.

„Mano pagrindinė darbinė versija yra tokia, kad Prigožinas buvo nužudytas iškart po pučo. Kažkur birželio pabaigoje. Pusantro mėnesio mus maitino pasakomis, redagavo nuotraukas... kuriomis norėjo patvirtinti, kad Prigožinas vis dar gyvas... Ir tada reikėjo įteisinti jo mirtį, ir šia katastrofa Prigožino mirtis buvo įteisinta“, – sakė ekspertas.

Jo nuomone, lėktuve išties buvo Prigožino ir Utkino palaikai, bet jų kūnus buvo galima įdėti į bagažo skyrių.

Ekspertas atkreipė dėmesį į tai, kad užuominos, jog Prigožinas mirė, Putino žodžiuose buvo girdimo po susitikimo Kremliuje. „Tada Putinas ir Peskovas paaiškino, kad „Wagner“ pasiūlė naują asmenį, tačiau du žmonės – Utkinas ir Prigožinas – su tuo nesutiko. Taigi Putinas iš karto paleido mintį, kad jūs turite du blogus žmones, o visi kiti yra geri“ – sakė jis.

Ekspertas taip pat yra įsitikinęs, kad visus naujesnius Prigožino vaizdo įrašus buvo lengva suklastoti šiuolaikinėmis priemonėmis.

 

Jis pažymėjo, kad įrašai Baltarusijoje buvo filmuojami naktį ir juose sunku atpažinti Prigožiną. Be to, ekspertas atkreipė dėmesį į naujausią vaizdo įrašą iš Afrikos. Pasak Žirnovo, Prigožinas tame įraše teigia, kad yra 50 laipsnių karštis, bet neturi nė lašo prakaito ant odos.

Jei Prigožinas buvo likviduotas birželio gale, kodėl jo žūtis pademonstruota tik dabar? Žirnovas teigia, kad pirmiausia reikėjo  nuginkluoti ir nuraminti „Wagner“ bei išformuoti organizacijos dalinius, kad jie nekeltų grėsmės. Ir Prigožino turtą reikėjo perimti bei padalinti.

(39)
(10)
(29)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: