Bus smūgiai Rusijai. Ukraina sukūrė dar neregėtą brigadą  ()

Kaip karinio jūrų laivyno dalis buvo suformuota atskira jūrų dronų brigada. Tai tapo žinoma per Nepriklausomybės dienos minėjimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 24 d. Volodymyras Zelenskis Sofijos aikštėje Kijeve įteikė valstybinius apdovanojimus kariniams daliniams ir kovos vėliavas.

Prezidentūra pažymėjo, kad šalies vadovas perdavė kovines vėliavas Ukrainos kariuomenės Sausumos pajėgų 67-ajai atskirajai mechanizuotajai brigadai, Ukrainos kariuomenės Oro puolimo pajėgų 77-ajai atskirajai oro desanto brigadai ir 385-ajai atskirajai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių jūrų pajėgų specialiosios paskirties jūrų bepiločių sistemų brigadai.

Anksčiau apie šio padalinio egzistavimą nebuvo viešai pranešama. Kaip Ukrainos karinio jūrų laivyno dalis, pirmą kartą istorijoje buvo suformuota atskira brigada jūrų bepiločiams orlaiviams naudoti, pažymėjo „Militarny“.

GUR vadovas Budanovas teigė, kad jūriniai dronai kamikadzės yra efektyvus ginklas. Net jei priešas sunaikina 60 ar 70 % šių dronų. Tačiau jiems bėda su tais 30 %, pabrėžė Budanovas.

 

Pasitaiko atvejų, kai šalia rusų laivo sunaikinamas dronas, o tada priešo laivas išeina „ilgam remontui“. Budanovas pridūrė, kad jūriniai dronai yra veiksmingas atgrasymo ginklas.

„Tai nėra puolamasis ginklas. Žinoma, jų pulti negalima. Tačiau paralyžiuoti laivyno veiklą, tai jau buvo pasiekta. Toliau už Sevastopolio reido šiaurės kryptimi laivai apskritai neplaukia“, – pabrėžė GUR vadovas.

Jis taip pat pridūrė, kad Ukraina jau įvaldė įprastą masinę tokių dronų gamybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(1)
(55)

Komentarai ()