Situacija katastrofiška. Į mūšį metama 76-oji desanto brigada. „Jie patys geriausi...“  ()

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimasis į pietus verčia į kovą mesti strateginį rezervą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-28 Situacija katastrofiška. Į mūšį metama 76-oji desanto brigada. „Jie patys geriausi...“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažanga pietų fronte, ypač sėkmė Robotynės gyvenvietėje Zaporižios srityje, privertė priešą į šį fronto ruožą perkelti strateginį rezervą. 

Kaip savo „Twitter“ paskyroje rašo JAV įsikūrusio Užsienio politikos tyrimų instituto analitikas Robas Lee, Rusija į Robotynės rajoną perkelia kelis 76-osios desantinės pėstininkų divizijos pulkus iš apylinkių ties Kremena Luhansko srityje. 

Eksperto teigimu, jos pulkų perdislokavimas netoli Robotynės reiškia, kad Rusijos kariai patiria didelį spaudimą pietiniame fronte. 

„Gali būti, kad Rusija kelis 76-osios desantinių pajėgų oro desanto divizijos pulkus perkėlė į pietinę fronto dalį ties Kremina. Gali būti, kad 76-oji divizija yra geriausia ir palyginti šviežia Rusijos kariuomenės divizija“, - sakoma pranešime. 

 

Savo ruožtu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas, rašantis tinkle slapyvardžiu „Tatarigami_UA“, primena: 76-oji divizija pagal Rusijos karinę doktriną yra Rusijos Federacijos strateginio rezervo dalis. Jei minėta divizija bus sumušta prie Robotynės, tai smarkiai susilpnins greitam dislokavimui paruoštus Rusijos rezervus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(4)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: