Galingas smūgis rusams. Specialiųjų operacijų pajėgos pašalino „labai retą žvėrį“ (Video)  ()

Per visą plataus masto karo su Ukraina laiką Rusija prarado tik vieną tokį brangų radioelektroninio karo kompleksą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė Luhansko srityje sunaikino Rusijos radioelektroninio karo kompleksą RB-636AM2 „Svet-KU“. Atitinkamą vaizdo įrašą pirmadienį, rugpjūčio 28 d., savo „Telegram“ kanale paskelbė Ukrainos savanorių armijos „Pietų“ atstovas spaudai Serhijus Bratčukas.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip drono operatorius aptiko mobilią okupantų EW sistemą, kurią jie paslėpė tarp gyvenamųjų pastatų. Kariškiai ilgą laiką rinkosi tinkamiausią smūgio tašką, siekdami likviduoti priešo techniką ir nesugadinant šalia stovinčių namų. Galų gale jis pasirinko vietą ir dronas smogė.

Rusija tokias EW sistemas į okupuotą Luhansko srities dalį išsiuntė dar 2016 m. Jos skirtos kontroliuoti ir užkirsti kelią informacijos nutekėjimui belaidžio ryšio kanalais, pavyzdžiui, radijo stotimis.

Kas žinoma apie sunaikintą „Svet-KU“ sistemą

 

Kaip pažymi „Informacinio pasipriešinimo“ grupės karo ir politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko, Specialiųjų operacijų pajėgos pašalino „labai retą žvėrį“. Pasak eksperto, „Svet-KU“ yra viena moderniausių Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų EW sistemų, skirtų valdyti ir sekti radijo signalų šaltinius, apsaugoti nuo informacijos perėmimo, skaičiuoti signalo šaltinio koordinates.

Patikrintų šaltinių duomenimis, per visą plataus masto karo laikotarpį Rusijos armija prarado tik vieną RB-636AM2 „Svet-KU“. Ukrainos kariškiai jį sunaikino dar 2022 metų kovą, tačiau apie tai sužinota tik 2022 metų lapkritį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(0)
(52)

Komentarai ()