Ar žinai, kiek kainuoja žaibas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Strong_Bad 2010-07-02 02:27
Pamirsta zmones, kad toki koncemtruota energijos kieki kazkur reiktu patalpint ir paskui is leto paskirstyt. o kur dar transformatorius ir dar visiokia hernia, kad paverstu i tinkama naudojimui. Manot apsimoka su tokiu agregatu laukt to vienintelio zaibo i metus? Cia jum ne kibira po palasine padet ir laukt kol pribegs po truputi lyjant. Dabar isivaizduok ant tavo namo stogo 1m vandens sluoksnis pareina is virsaus, tai sakyt nereik, kad ta stoga jei net ne visa nama sudraskytu ir i kibira kazi kiek ten spetu pribegt. Manau geriau smokesiu tuos kelis ltus uz kubini metra vadentiekiui, nei tokiu budu kaupsiu metines atsargas. Kas suprato, tai suprato, o kas nenori, tai tegu toliau piktinasi "nevykusiu" straipsniu, nes man labai patiko ir paaiskinta mirtingiesiem suprantamu budu supaprastintai, nes tie niuansai tai nelabai ir reikalingi, o ir esmes nekeicia.
kionig 2010-07-02 15:29
tam vaikui mafijui jau isplautos smegenys, reiktu tevams tai pamatyti atjungtu ir atimtu kompa bei interneta. O apie kauno technikos kolegija ka galima pasakyti ? Ogi nieko gero. Ir kas ten per specialistai ruosiami ? Durniu laivas ir tiek, gaila kad tokiu krize nepakerta. Pirmas sios pilkosios mases fabriko perliukas yra sitas: http://www.technologijos.lt/n/technolog ... -13339&l=2 Bandem aptarti si reikala: http://www.elektronika.lt/forum/viewtop ... c&start=15 Na ka laukiam, kol musu kauno technikos kolegijos ruosiami "specialistai" aprupins Lietuva pigiai ir nemokamai !
Vytautas 2010-07-02 15:44
Daug emocijų, mažai faktų. Vienlaidis elektros perdavimo būdas šioje kolegijoje buvo išbandytas praktiškai ir tikrai suveikė. Deja, mums gilinantis paaiškėjo, jog tai bandęs dėstytojas jau nebedirba, o kiti kolegos tik prisimena demonstraciją, bet nežino detalių. Tiesa, demonstracijos metu energetiniai parametrai nebuvo matuoti, buvo tikrinama tik pati idėja. Galbūt schemos buvo naudotos kitos, nei pateiktos straipsnyje - to mes irgi tiksliai nežinome. Tačiau nereiktų interneto forumuose išgirstų pamąstymų laikyti absoliučia tiesa - tai tėra eiliniai, dažnai labai karšto jaunimo subjektyvūs pamąstymai. Tuo labiau, jog su žaibo kaina tai visiškai nesusiję - pateikti skaičiavimai yra fizikiniu požiūriu teisingi, galima ginčytis tik dėl žaibo parametrų teisingumo ar jų įvertinimo būdų.
kionig 2010-07-02 16:47
Zaibo kaina ? Absurdiska kaip reta tai gal paskaiciuokime dabar ir oro kaina ? Nors jau valstybe ir sita yra apskaiciavusi, tik tiek kad dar negali igyvendinti. Kaip ir sito straipsnio autorius neigyvendis savo skaiciavimu praktikoje.
Vytautas 2010-07-02 17:12
Taip ir gimsta sąmokslo teorijos. O iš tikro tiesa dažnai būna visai kitokia. Šio bandymo atveju tiesiog niekas iš kolegų demonstravimo rezultatais nesusidomėjo - srovė vienu laidu pratekėjo, visi pakraipė galvas ir pamiršo kaip eilinį elektronikų "pasižaidimą" (eksperimentą atliko būtent elektronikos krypties dėstytojas), kol dabar vėl neprisiminė, kad buvo toks atvejis. Na, o kas dėl žaibo - tai esmė ne kainoje kaip tokioje, o realioje žaibo sukuriamoje energijoje, kuri pateikiama per kainą. Retas skaitytojas galėtų iš karto pasakyti, jog žaibas sukuria tokį kiekį energijos, kuris tekainuoja kelias dešimtis litų. Juk žaibai atrodo labai galingi gamtos reiškiniai, tačiau viską lemią nulemia ypatingai trumpas išlydžio laikas - nors milžiniška galia, trunkanti akimirksnį, gali suskaldyti medį, bet šią galią paskirsčius ilgam laikotarpiui, bendroji energijos vertė bus labai maža. Tai ir yra pagrindinė straipsnio mintis. O kad su tokiomis publikacijomis kolegija dar ir garsina savo vardą, tai nematau nieko bloga. Visos Lietuvos mokymo įstaigos pagal kokybę panašios, tik vienos mažiaus, kitos daugiau girdimos viešojoje erdvėje. O tokie pažintiniai straipsniukai ne tik tarnauja kaip "marketingas", bet ir dar yra naudingi žinių prasme. Žodžiu, priežasčių kritikai kaip ir nematau
kionig 2010-07-02 18:00
Pagrindine mintis mano poziuriu buvo suskaiciuoti zaibo kaina, ka ir liudyja straipsnio pavadinimas Viso straipsnio esme galima isreiksti omo desniu, dzaulio - lenco desniu, na dar galima pritaikyti elektrinio lauko stipri, kurio uztenka pramusti ora. Ir beje reiktu zinoti, kad zeme yra taippogi savotiskas kondensatorius. Tai tiek cia tos fizikos, o ne vadybos
Strong_Bad 2010-07-03 03:11
Kioning, taves visiskai nesuprantu, ko tu cia bangas keli? Straipsnio esme buvo gan suprantamai paaiskint "ZAIBA IR JO GALIA" ir kiek is jo naudos jei bandytume ji kazkaip panaudot (teriskai). Kaina cia ne esme, esme buvo parodyt koks mizernas energijos kiekis, na ir aisku, kad butu aiskiau eiliniam zmogeliaui, kuriam tie watai, amperai ar dar kokie ten kilowatai nerupi, nu tai "ukiskai" isreiske litais. Visiskai px, kas kur ir kaip ta straipsni rase, bet va tau uzkliuvo. Nori "super rimto straipsnio", tai pasiieskok kokio rimto mokslinio darbo ir skaityk ta sausa info. Prie straipsnio negaliu prikibt - visko po biski, ir informacijos pilnai pakako smalsumui patenkint. Jei noridaugiau, tai "pasigooglink" ir sociai prisiskaityk, bet uzsipult tikrai nereik. Gal tiesiog ne ta koja is lovos islipai, o gal labai rimtu ir protingu pasirodyt pries kitus panorai, nes kazkas kazkur dryso suabejot tavo "autoritetu"?
kionig 2010-07-04 03:36
Apie autoriteta visai kita kalba. Dabar pameginkime kelti sau analogiska klausima: kai perki automobili i ka atkreipi demesi ? ar i variklio AG ar i kW ? O dabar visa tai perverskime per kaina: ar brangesnis automobilis bus ekonomiskesnis(reiktu tureti omeny nk) ? Na ir kitas klausimelis: ar tu sugebetum man paaiskint koks yra zaibas 10 tukst lt ? euru ? ar dar bileko... Jei nebutu sitas straipsnis pasirodes, o jei ir pasirodes, tai ka nors keicia ? Neesme, cia tame autoritete, bet esme buitiskame paaiskinime, na as perdaug detalizuoju, bet nebereikalo.. Ir matau cia tik vadyba, zinoma, pinigu analogija taikoma ir kvantineje fizikoje. Bet kodel pinigai, prakeikti materialistai ? Ar nera kitu elementariu analogu ?
xuy 2010-07-07 13:38
Kionig kosmonautas konkretus. Tu bent pasigilintum ant ko loji ir kas per zmogus rase si straipsni. Jai nors kiek rauki , o pagal tavo keltas mintis as matau kad truputi rauki, tikrai si asmeni turetum pazinot ir balso nekelt, nes kiek jis prirases ir prisidejas prie visko yra, tai tu net jo nago juodymo nevertas. KLOUNAS tu, va kas. P.S. kad nekelt tolimesniu diskusiju, apie tavo vaidmeni, tu nesupranti straipsnio idejos konkreciai.
kionig 2010-07-07 13:53
Na tai paaiskink kame ji ? As sakau noriu isivaizduoti 10k lt zaiba, o tu man atsakysi aik pasiieskok formules technologijos.lt ir susiskaiciuok srove... Anokia cia naujiena, kas senu seniausiai buvo zinoma. Naujiena labiausiai tinka kaimo bobutem ir siaip mieste gyvenanciom, kurios bijo zaibo kaip velnio
xuy 2010-07-07 15:12
Nereikia studijuot, kad ji pazinotum. Jai nors kur kazkiek is savo cirko islystum, tikrai butum susidures su siuo zmogumi. Pasidomek juo, gal maziau kils klausimu. p.s. nerutulioju diskusijos, nes tavo teiginiai apie isivaizdavima yra absurdiski. O straipsnis ir yra kaimo bobutem (kad tokia bobute kaip tu suprastu (be ironijos)), ka jau tau paaiskino portalo administratorius. Nustok cirkintis
kionig 2010-07-07 15:27
Tai tu uzuominom aka teiginiais kalbi. Atrodo, kad pats ten studijuoji, bet apie tai kazko nenori sakyti.
xuy 2010-07-07 15:48
Nepyk , nera noro su buku zmogum aiskintis. p.s. tiktu toks atsakymas, kad mano kolegos nestudijave ten, visi zino toki ? arba mano mama juokinga man sita vieta .... jau nebeitema kalbam.
kionig 2010-07-07 15:58
Kai i tema pradesi rasyti, tai parasyk. Jei nesugebi i manaji klausima atsakyti, tada nera apie ka sneketi.
xuy 2010-07-07 16:07
Visi atsakymai buvo jau surasyti. Tik tu per bukas juo suprasti.
kionig 2010-07-07 16:18
As atsakymus zinau, bet tu matau nesugebi paaiskinti paprastai neizeidinedamas. Viskas su tavim aisku.