Rusijoje didžiulis skandalas. Lavrovas atiduoda Krymą ir Donbasą Ukrainai (Žemėlapis)  (1)

Publikacija sukėlė tikrą ažiotažą socialiniuose tinkluose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ambasada Pietų Afrikoje savo „Twitter“ puslapyje paskelbė „išplėstinį BRICS“ žemėlapį, kuriame pavaizduota Rusija ir Ukraina jų tarptautiniu mastu pripažintose sienose. Lavrovas iš tikrųjų visas jo okupuotas teritorijas pripažino Ukrainos: žemėlapyje Krymo, Donecko, Luhansko, Zaporižios ir Chersono sritys yra Ukrainos dalys.

Publikacija sukėlė tikrą ažiotažą socialiniuose tinkluose – vartotojai paliko daugybę komentarų, kikendami iš Rusijos diplomatų.

„Džiaugiuosi matydamas, kad Rusijos ambasada Pietų Afrikoje supranta ir aiškiai nurodo, kad Krymas yra Ukrainos, o ne Rusijos dalis. Tikiuosi, kad ambasadorius neketina greitai skristi į Rusiją po to, kai paskelbė savo poziciją, nes girdėjau, kad jo viršininkas Putinas nėra labai patenkintas“, – komentare su sarkazmu pažymi vienas iš vartotojų.

 

 

Tuo pat metu rusai isterikuoja socialiniuose tinkluose, reikalauja skubiai ištrinti įrašą ir nubausti visus atsakingus asmenis. Pastebėtina, kad Rusijos diplomatai žemėlapyje taip pat nepriskyrė Taivano Kinijai, o tai gali nepatikti artimiausiam Maskvos sąjungininkui Pekinui.

Įrašas jau pašalintas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(207)
(7)
(200)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: