Netikėti įvykiai. „Rusija nebesaugo sienos su NATO“ (Video)  (1)

Karo ekspertas Aleksandras Kovalenko paaiškino, kodėl, greičiausiai, ne Ukrainos ginkluotosios pajėgos bepiločiais orlaiviais užpuolė Pskovo oro uostą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pskovo oro uoste į IL-76 lėktuvą pataikę dronai negalėjo būti ukrainietiški, nes atstumas nuo šalies iki šio taikinio yra apie 700 km, mano Aleksandras Kovalenko.

Jis taip pat pažymėjo, kad Rusijos Federacijos oro gynyba yra „nesandari“, jei, kaip mano rusai, būtent Ukraina atakavo karinį objektą Pskove, o dronai nesunkiai įveikė tokį ilgą atstumą. Aleksandro Kovalenkos interviu laidai „KIEV24“ galima pažiūrėti „YouTube“.

Karo-politinis stebėtojas pastebėjo įdomią detalę dėl bepiločių orlaivių atskridimo į Pskovą, apie kurią niekas anksčiau nebuvo užsiminęs: „matome, kaip keičiasi tokių incidentų skaičius per visus 2023 metus, verta atkreipti į tai dėmesį.

Ši proporcija tikrai įspūdinga: skirtingi tikslai, skirtingi regionai, skirtingi miestai.“

Karo ekspertas tvirtino, kad į Pskovą skrido ne ukrainiečių dronai:

Yra kažkas įdomesnio. Mes dabar visi kalbame apie Pskovą, o Rusija kaltina Ukrainą, kad ji turi kažką bendro su šiais įvykiais. Pažiūrėkit, kaip jis toli nuo Ukrainos sienos. Taigi kyla dar vienas, labai įdomus klausimas: jei rusai kaltina Ukrainą, kad tai jos dronai, tai kaip jie galėjo įveikti tokį 700 km atstumą 150 km/h kreiseriniu greičiu? Kaip jų nenumušė Rusijos oro gynyba?“

 

Ukrainiečių tinklaraštininkas išsakė savo prielaidą apie apgailėtiną Rusijos oro gynybos būklę:

Čia įdomus dar vienas dalykas: jei tiesi trajektorija nuo Ukrainos sienos iki Pskovo, tai kažkur apie 400 km yra prie sienos su Baltarusija. Dalis kelio yra tiesiogiai prie sienos su Baltijos valstybėmis, Šiaurės Atlanto Aljanso šalimis.

Taigi kyla klausimas: kaip pasienyje su Baltarusija ir pasienyje (tai labai įdomu) su NATO Rusija turi tokią prastą oro gynybą, kad net negali atremti bepiločių orlaivių? Pasirodo, Rusija irgi nieko nesitiki iš NATO, nemato ten jokios grėsmės, nors nuolat apie tai kalba?“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(3)
(88)

Komentarai (1)