„Rusai pasiruošę kautis iki paskutinio.“ Bus monstrinis mūšis. Kur priartėjo Ukraina  ()

Rusų okupantai gali būti pasirengę rimtai kovoti už Tokmaką Zaporižios srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertai Oleksijus Hetmanas ir Vladislavas Selezniovas teigia, kad Tokmakas tapo dideliu rusų logistikos centru, todėl dėl miesto bus kovojama iki paskutiniųjų. Ten buvo įrengti įvairūs įtvirtinimai su prieštankiniais grioviais.

„Kadangi toliau yra Melitopolis, jei pažvelgsite į žemėlapius, už Tokmako beveik nėra įtvirtinimų, tik kelios užtvaros į Melitopolio ir pakrantės pusę. Ne paslaptis, kad mūsų užduotis yra pasiekti Azovo jūrą. O jei nespėsime to padaryti prieš lietingąjį sezoną, tai reikia atvykti į zoną, kur iki kranto - tik 15-20 kilometrų, kad į ugnies kontrolę paimtume viską, ką rusai gali perkelti iš žemyno į Krymą ir atvirkščiai“, – pažymėjo Oleksijus Hetmanas.

Išlaisvinus Melitopolį, Ukrainos pajėgos galės perpjauti sausumos koridorių į Krymą ir taip padalinti užgrobtas gyvenvietes pietuose.

Tačiau Vladislavas Selezniovas neskuba daryti išvadų apie Tokmaką, nes šios krypties negalima pavadinti strategine. Anot jo, Ukrainos kariuomenė veržiasi tose fronto atkarpose, kur tai įmanoma, todėl negalima drąsiai teigti, kad pagrindinės pajėgos yra dislokuotos Tokmako fronto sektoriuje.

 

Galutinį planą, kokio tikslo link judėsime ir kaip elgsimės, žino tik generalinis štabas. Todėl vienareikšmiškai teigti, kad kryptis į Tokmaką yra strateginė, neverta“, – teigia Selezniovas .

(78)
(3)
(75)

Komentarai ()

Susijusios žymos: