Monstrinis smūgis. Bandė nušluoti Kyjivą. Ukraina smogė atgal  (6)

Rugpjūčio 30-osios naktį okupantai pradėjo masinį Ukrainos puolimą, naudodami bepiločius lėktuvus kamikadzes ir sparnuotąsias raketas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip įprasta, daugiausia raketų teko Ukrainos sostinei. Ukrainos priešlėktuvinės gynybos sistema perėmė visus priešo oro taikinius danguje virš Kijevo.

Ukrainos pajėgų spaudos tarnyba praneša, kad priešas iš viso paleido 44 oro raketas ir orlaivius, iš kurių 43 buvo sulaikytos.

Žinoma, kad ukrainiečių priešlėktuvinės ginkluotės šauliai sunaikino visas 28 „X-101“ / „X-555-55“ tipo sparnuotąsias raketas, kurios buvo paleistos iš 11 strateginių bombonešių „Tu-95MS“ nuo Kaspijos jūros ir Engelso.

Taip pat sulaikyta 15 iš 16 kamikadzių bepiločių orlaivių, kuriuos okupantai paleido iš Kursko ir Primorsko-Achtarsko teritorijos.

Ukrainos regionuose palei dronų ir raketų maršrutą buvo aktyvuotos oro gynybos sistemos. Tam buvo pasitelktos ne tik priešlėktuvinės pajėgos, bet ir aviacija su mobiliomis antžeminėmis grupėmis.

Priešlėktuvinės gynybos sistema veikė Kijevo, Odesos, Nikolajevo ir Čerkasų srityse.

 

Žinoma, kad tai buvo viena didžiausių priešo atakų prieš Kijevą nuo 2023 m. pavasario.

Dėl numuštų raketų ir bepiločių orlaivių kilo gaisrai ir Kijevo, ir Žytomyro srityje. Žytomyro srityje nuolaužos apgadino infrastruktūros objektą ir geležinkelio liniją. Civiliai gyventojai nenukentėjo ir nebuvo sužeisti. O Kijeve žinoma apie du žuvusius ir tris sužeistuosius įmonės teritorijoje Ševčenkos rajone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(89)
(16)
(73)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: