„Paaiškėjo tik dabar. Tai nužudė Prigožiną.“ Skelbiama didžiulė strateginė Ukrainos pergalė  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sudavė trigubą smūgį Rusijos Federacijai ir iškovojo svarbią pergalę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialiai patvirtinus, kad žuvo „Wagner“ vadovas Prigožinas, galima drąsiai teigti, kad Ukraina priėmė strategiškai teisingą sprendimą ginti Bachmutą žiemą. Būtent šis sprendimas vėliau lėmė įvykių seką, kuri sukėlė tris svarbius Ukrainos laimėjimus: susilpnino Putiną, lėmė „Wagner“ pralaimėjimą ir lėmė Prigožino mirtį.

Visa tai gerokai susilpnino Rusiją kovoje su Ukraina.

Phillipsas O'Brienas, amerikiečių istorikas, Škotijos Sent Endriuso universiteto strateginių studijų profesorius, savo „Twitter“ puslapyje rašo:

„Dabar, kai Kremlius patvirtino Prigožino mirtį, galima kategoriškai teigti, kad ukrainiečių sprendimas kovoti už Bachmutą buvo teisingas. „Wagner“ patirti nuostoliai lėmė didėjantį Prigožino skilimą su Rusijos armija. Kuo ilgiau truko kampanija, tuo labiau jis pyko, o tai tiesiogiai privedė prie bandymo maištauti. Nėra Bachmuto, nėra maišto. Maištas ne tik paralyžiavo „Wagner“, bet ir susilpnino Putiną. Vadovaujant Bachmutui, „Wagner“ kovojo palyginti sėkmingai. Jei ukrainiečiai būtų palikę Bachmutą, jis būtų išsaugojęs daug savo pajėgų, tai būtų leidę pasamdyti jų daugiau, ir visos jos dabar būtų kovojusios su ukrainiečiais. Rusija turėtų realių rezervų“, - pažymi profesorius.

Pasak jo, jei Ukraina būtų išvedusi savo karius iš Bachmuto, tai nebūtų paspartinę kontrpuolimo, nes ukrainiečiams akivaizdžiai reikėjo viso įmanomo laiko pasiruošti. Tai reiškia, kad Rusija būtų turėjusi daugiau išteklių ir poilsiui, ir pasiruošimui gynybai.

 

Taigi, kovodami dėl Bachmuto ukrainiečiai nugalėjo „Wagner“, prisidėjo prie skaudaus skilimo tarp Prigožino ir Putino ir atėmė iš Rusijos dideles rezervines pajėgas bei papildomus išteklius įsitvirtinti. Tai buvo sunkus pasirinkimas, bet jis buvo to vertas. Taip pat reikėtų pridurti, kad, sužlugdžius „Wagner“ ir prisidėjus prie maišto, kova dėl Bachmuto pasirodė esąs Putino būdas sustiprinti Šoigu ir Gerasimovo pozicijas ir atsikratyti Surovikino, kuris atrodo daug kompetentingesnis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(1)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: