„Dar 10 dienų. O tada jie pamatys.“ Pulkininkas skelbia netikėtą žinią (Video)  (1)

Šiuo metu Ukrainos kariuomenė jau veržiasi pro pagalbinę ir artėja prie antrosios priešo gynybos linijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerija pranešė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvino Robotynę Zaporižios kryptimi.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininko Romano Svitano, šis miestas yra savotiška tvirtovė tarp dviejų rusų gynybos linijų: pirmosios ir pagalbinės.

Šiuo metu Ukrainos kariuomenė jau veržiasi pro pagalbinę ir artėja prie antrosios priešo gynybos linijos.

Tai yra šiek tiek į pietus nuo Robotynės, Novoprokopivkos srityje, link Tokmako. Apie tai interviu „Fabrika novin“ „YouTube“ kanale kalbėjo karo analitikas Romanas Svitanas.

Kaip paaiškino pulkininkas, Ukrainos kariai vyksta ne į pačią Novoprokopivką, o šiek tiek į rytus, ir teisingai. Jie juda per laukus, kad pasiektų geležinkelio liniją, kuri maitina Tokmaką  iš Černigovkos, Mariupolio ir Volnovachos.

Šiuo geležinkeliu atkeliauja didžioji dalis karinės produkcijos okupantams. Pirma, Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi ją kirsti arba perimti ją operatyviniam valdymui.

 

Manau, kad artimiausiu metu, greičiausiai iki G-20 viršūnių susitikimo, čia liko dešimt dienų, fronto linijoje Robotynės regione įvyks rimtų pokyčių. Mes kalbame apie didelį proveržį. Šiame viršūnių susitikime reikės parodyti teigiamą dinamiką, kad mūsų partneriai turėtų tvirtas pozicijas“, – pažymėjo Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(187)
(7)
(180)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: