Netikėti įvykiai. Ukraina nebegali naudoti Vakarų šarvuočių. Kas nutiko  (2)

Ukrainos ginkluotosios pajėgos prasiveržė fronte, tačiau susidūrė su problema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai Ukrainos kariuomenė įveikė įtvirtintą Rusijos gynybos liniją Zaporižios regione, Vakarų žvalgybos agentūros tapo atsargiai optimistiškos dėl tolesnio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veržimosi į priekį, savo šaltinius cituoja „The Wall Street Journal“ (WSJ).

Vienas ukrainiečių karininkas, su anonimiškumo sąlyga, laikraščiui sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiekė pagrindines rusų gynybines pozicijas netoli Verbovės kaimo (į pietryčius nuo Robotynės) ir prasiveržė už jų. Dabar kariškiai stengiasi išplėsti „plyšius“ Rusijos gynyboje, kad per „Surovikino liniją“ galėtų pravažiuoti Vakarų šalių tiekiami šarvuočiai. Laikraščio vertinimu, sėkmė šiame fronto ruože tikriausiai tapo pagrindine grėsme Rusijos pajėgoms.

WSJ pašnekovas teigė, kad Rusijos pajėgos šioje gynybinėje linijoje yra labai gerai įtvirtintos ir neketina trauktis.

Kartu išlieka rimtų kliūčių, trukdančių skverbimąsi už pirmosios gynybos linijos paversti visaverčiu proveržiu, teigė laikraštis. Rusija atakuoja Ukrainos karius artilerija, naudoja bepiločius orlaivius ir tikriausiai ta kryptimi pasiuntė pastiprinimą. Vienas ukrainiečių karininkas WSJ sakė, kad kai kuriose vietose skraido tiek daug bepiločių orlaivių, kad ukrainiečiai tai, kas vyksta, vadina „Borispoliu“ (taip vadinasi Kyjivo tarptautinis oro uostas).

 

Ukrainos karių teigimu, JAV tiekiami kasetiniai šaudmenys turėjo didelę įtaką padėčiai fronte, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos juos naudoja atvirame lauke atakuodama Rusijos karius. Tačiau ukrainiečiai dabar negali naudotis Vakarų tiekiamais šarvuočiais: jie yra dideli ir pasirodę mūšio lauke iš karto patenka į ugnį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(29)
(49)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: