[ŽT] „12 val. vandenyje. Dabar jis legenda!“ Ukraina ūžia. Ką padarė spec. pajėgos (Video)  ()

Specialiojo dalinio „Artan“ kariai, apšaudomi priešo lėktuvų, evakavo savo ginklo brolį, kuris 12 valandų praleido Juodosios jūros vandenyse.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-01 [ŽT] „12 val. vandenyje. Dabar jis legenda!“ Ukraina ūžia. Ką padarė spec. pajėgos (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų „Su-27“ atakavo ukrainiečių specialiojo dalinio „Artan“ katerį, kuris patruliavo Juodojoje jūroje. Dėl staigaus manevravimo karys pravarde „Konan“ atsidūrė už borto atviroje jūroje. Stiprus apšaudymas privertė ukrainiečių katerį trauktis, bet niekas neketino palikti kario mirčiai atviroje jūroje.

Beveik iš karto „Bayraktar TB2“ pakilo ieškoti jūroje likusio kario ir jį rado. Tada evakuacijai buvo išsiųsta kelių katerių grupė, kuri per rusų naikintuvų ugnį bandė prasibrauti prie plūduriuojančio Konano.

„Galiausiai pavyko tai padaryti ir brolis buvo išgelbėtas. Jis daugiau nei 12 valandų praleido atviroje jūroje ir liko gyvas,“ teigiama pranešime. „Artan“ teigė, kad Konanas dabar yra ne tik dalinio, bet ir visų specialiųjų pajėgų legenda.

„Neįtikėtina gelbėjimo istorija, kuri darbais, o ne žodžiais parodo, ką reiškia šūkis „Mes neapleidžiame savų“, – sakoma vaizdo įrašo aprašyme.

(240)
(4)
(236)

Komentarai ()

Susijusios žymos: