[ŽT] „45 000 / 1 kv. km. Tai neturi precendento.“ Kas nutiko su Ukrainos puolimu  ()

Britų žvalgyba skelbia apie veiksmus pirmojoje gynybos linijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenė priartėjo prie pirmosios Rusijos gynybos linijos Zaporižios srityje, kuri dar vadinama „Surovikino linija“. Tuo pat metu Rusijos ginkluotosios pajėgos toliau bando žengti į Kupjanską Charkivo srityje.

Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos žvalgybos agentūra šeštadienio pranešime rašė apie pajėgų balansą fronte.

Jose pažymima, kad ukrainiečių puolimą prie Tokmako stabdo beprecedentis užminavimas – žvalgybos skaičiavimais, rusai yra padėję apie 45 000 minų viename kvadratiniame kilometre teritorijos. Be to, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms priešinasi gerai apmokyta 58-oji Rusijos Federacijos armija ir kai kurie oro desanto daliniai. Šios pajėgos konfrontuoja su Ukrainos kariuomene pietuose, o rusai, puldami prie Kupjansko, stengiasi priversti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybę perkelti ten papildomų pajėgų ir atitraukti jų dėmesį nuo Surovikino gynybos linijos pralaužimo prie Tokmako. 

 

Didžiosios Britanijos žvalgybos tarnyba nėra pasirengusi prognozuoti, kuri pusė laimės šioje pozicinėje strateginėje konfrontacijoje. Jie tik pažymi, kad Rusija labiau rizikuoja, išsklaidydama savo pajėgas, užuot užkirtusi kelią ukrainiečių proveržiui pietuose ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų priėjimui prie Azovo jūros.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(4)
(57)

Komentarai ()

Susijusios žymos: