„Rusija degina antrąją gynybos liniją.“ Netikėti įvykiai  (1)

Užpuolikai aktyviai degina savo antrosios gynybos linijos rezervus, kad išlaikytų pirmąją liniją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-06 „Rusija degina antrąją gynybos liniją.“ Netikėti įvykiai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos „klaidų paradas“ fronte padeda Ukrainos kariuomenei brautis per antrąją Rusijos okupacinės armijos gynybos liniją.

Užpuolikai aktyviai degina savo antrosios gynybos linijos rezervus, kad išlaikytų pirmąją liniją. Tačiau pirmoji linija, kurią jau pralaužė Ukrainos gynėjai, buvo skirta tik sulėtinti ir išsekinti puolimo pajėgas. Tokią nuomonę išsakė Informacinio pasipriešinimo grupės karo-politikos ekspertas Oleksandras Kovalenko, rašo „Obozrevatel“.

Jis pastebi, kad padarę tokią klaidą okupantai tiesiog eikvoja savo strateginius resursus. Todėl dabar Ukrainos kariuomenės proveržis į antrąją įsibrovėlių gynybos liniją yra realus.

„Dabar antrosios gynybos linijos ištekliai nebegali išlaikyti Ukrainos gynybos pajėgų, todėl okupantai priversti perkelti savo kariuomenę į Zaporižios sritį iš kitų placdarmų. Dažniausiai tai desantiniai būriai, kuriuos galima greitai perkelti iš vienos zonos į kitą, kol neįvyko proveržis. Tačiau panašu, kad tokie žingsniai jiems nelabai padeda. Rusams labai sunku išlaikyti antrąją liniją“, – sakė Kovalenko.

 

Kartu karo ekspertas prognozuoja, kad įsibrovėlių tarpe gali pasireikšti „geros valios gestų“ banga, nes trečioji įsibrovėlių gynybos linija yra užnugaris, o specialios apsaugos ji neturi.

„Manau, kad iki rugsėjo pabaigos galėsime pasiekti Tokmaką, jį apeiti arba įvažiuoti į miestą, o spalį nukreipsime savo pastangas Melitopolio išvadavimui“, – pridūrė Kovalenko.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(5)
(137)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: