„Aviacijos kanibalizmas“. Smūgis Kremliui. Kas laukia susprogdintų Rusijos Tu-22M3  ()

Bepiločių orlaivių atakos metu du sugadinti lėktuvai greičiausiai atiteks į dalis kaip donorai, nes Rusijos Federacija negali pagaminti naujų lėktuvų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po sėkmingų bepiločių atakų Rusijos strateginiams lėktuvams kyla klausimas, ar Rusija gali atstatyti, ar sukurti naujus bombonešius. Norėdami atsakyti į šį klausimą, „Focus“ kalbėjosi su aviacijos ekspertu Anatolijumi Chrapčynskiu.

Chrapčynskio teigimu, po kruopščiai suplanuotos operacijos įsibrovėliai prarado 4 strateginius bombonešius Tu-22M3 – tai matyti iš internete paskelbtų palydovinių vaizdų. Rusija nepajėgi pagaminti naujų Tu-22M3, Tu-95 ar Tu-160.

„Aviacijos kanibalizmas yra realybė, kurioje atsidūrė Rusijos aviacija. Jei kalbame apie dviejų lėktuvų praradimą, tai yra negrįžtamas praradimas, o jei paimsime tuos, kurie buvo sugadinti, tai yra du nauji donorai. Kodėl taip? Nuotraukos, kurias matėme, atskleidžia, kad lėktuvų restauruoti nepavyks. Bent jau ekonomiškai nenaudinga tai daryti. Be to, Rusijos Federacija nestato naujų Tu-22M3, tai yra, keturi nauji lėktuvai nepakeis dviejų sunaikintų ir dviejų apgadintų lėktuvai“, – „Focus“ aiškino ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()