Po dronų incidento Rumunijoje. JAV imasi skubių priemonių  ()

Pasak Rumunijos gynybos ministro Angelio Tilvaro, NATO gerokai padidino savo buvimą Juodosios jūros regione.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai Rumunijos teritorijoje buvo numušti Rusijos bepiločiai orlaiviai, Jungtinės Valstijos ketina siųsti į Rumuniją daugiau kovinių orlaivių. Tai rašo portalas „Realitatea“, remdamasis Rumunijos gynybos ministerija.

Pranešama, kad Rumunijos gynybos ministerijos vadovas Angelas Tilvaras surengė susitikimą su JAV ambasadore Rumunijoje Kathleen Kavalec, kurio metu buvo aptarti saugumo klausimai ir Vašingtono bei Bukarešto bendradarbiavimas.

Jie taip pat aptarė padėtį regione, atsižvelgiant į pastarojo meto Rusijos ginkluotųjų pajėgų atakas prieš Ukrainos uostus netoli Rumunijos sienų.

Rumunijos ministras patvirtino NATO generalinio sekretoriaus pareiškimą, kad Aljanso buvimas Juodosios jūros regione buvo gerokai padidintas. Jis sakė, kad prie sienų imtasi papildomų priemonių, sustiprinta oro erdvės stebėsena ir apsauga.

 

„Mums labai svarbus mūsų piliečių saugumas, ypač gyvenviečių, esančių netoli Rusijos Federacijos brutalių išpuolių prieš Ukrainos civilinius uostus, gyventojų sauguma“, - sakė Tilwaras.

Savo ruožtu JAV diplomatas pareiškė, kad Vašingtonas yra susirūpinęs dėl padėties Juodosios jūros regione, susijusios su Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų smūgiais Ukrainos Dunojaus uosto infrastruktūrai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(36)
(4)
(32)

Komentarai ()

Susijusios žymos: