Tai rimta. Rusijos gynyba byra. Sudaužyti 2 elitiniai desanto pulkai (Video)  ()

Ukrainos gynybos pajėgos atnaujino judėjimą Robotynės srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos pajėgos atnaujino judėjimą Robotynės srityje, Zaporižios kryptimi. Viskas eina link to, kad Rusijos kariuomenės gynyba šioje srityje greitai bus pralaužta.

Apie tai savo „YouTube“ tinklaraštyje kalbėjo Rusijos politikas ir istorikas Dmitrijus Černyševskis.

Anot jo, užsilaikymą lėmė Rusijos kontratakos. Rusijos ginkluotosios pajėgos, siekdamos suvaldyti proveržį, išsiuntė į Robotynę geriausius savo kariuomenės dalinius, tačiau nieko gero iš to neišėjo.

„Pietų frontas, kuris kelias dienas buvo įstrigęs toje pačioje pozicijoje dėl Rusijos kariuomenės kontratakų, pajudėjo. Ukrainiečiai vėl žengia į priekį... Ukrainos ginkluotosios pajėgos juda į vakarus nuo Novoprokopivkos, į rytus nuo Verbovės ir tarp Novoprokopivkos ir Verbovės plečia prasiveržimo zoną. Ten buvo mesti du labai neblogi Rusijos Federacijos personalo pulkai iš 76-osios oro desantininkų divizijos, kuri atkūrė savo kovinį efektyvumą ir ilgai ruošėsi poligonuose. Tačiau šios divizijos kontrpuolimas nepavyko, pulkai buvo sudaužyti, desantininkai jau skundžiasi, kad juos reikia grąžinti į užnugarį papildymui ir pertvarkymui. Šie du oro desantininkų pulkai, kurie buvo mesti užbaigti Ukrainos karių proveržį prie Robotynės, buvo sutriuškinti ir iš esmės prarado savo kovinį efektyvumą“, – sakė istorikas.

Dėl to, jo žodžiais, šioje fronto dalyje Rusijos Federacijai viskas vystosi labai blogai. Ir komanda tai puikiai supranta: ji jau davė įsakymą skubiai įrengti naują gynybos liniją giliai užnugaryje.

 

„Prie Robotynės liko vos keli šimtai metrų iki Surovikino linijos užnugario gynybinės zonos užėmimo, o po to liks tik rezerviniai įtvirtinimai, kuriuos dabar skubiai stato Rusijos kariuomenė... Rusijos kariuomenės vadovybė nebesitiki išlaikyti fronto linijos. Aiškiai jaučiama operatyvinė krizė, kuri, atrodo, baigsis Ukrainos karių naudai... Dar truputis, ir priešas pabėgs... Jeigu Robotynės mūšį laimės Ukraina, tai gali turėti lemiamos įtakos visai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vasaros-rudens kampanijos eigai“, – teigė Černyševskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(3)
(82)

Komentarai ()

Susijusios žymos: