„Ten esantys rusai turi labai didelių problemų.“ Prasidėjo galinga operacija prie Donecko. Smogia šarvuota grupė  ()

Okupantai turi didelių problemų Opytnėje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-13 „Ten esantys rusai turi labai didelių problemų.“ Prasidėjo galinga operacija prie Donecko. Smogia šarvuota grupė  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai susitelkė išlaisvintoje Opytnės dalyje, esančioje netoli Avdijivkos. Į šį kaimą patekti okupacinėms pajėgoms beveik neįmanoma.

Apie tai „24 kanalui“ kalbėjo karo ekspertas, instruktorius lakūnas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas, pabrėždamas, kad jau galima judėti toliau Donecko oro uosto link.

Atsargos pulkininkas pasakojo, kad prieš savaitę įsibrovėliai bandė apeiti Avdijivką iš šiaurės Krasnohorivkos pusės. Jie ten sukaupė pakankamai pajėgų ir išteklių ir bandė veržtis į vakarus, kad apsuptų Avdijivką. Tačiau šią grupę paėmė Ukrainos artilerija ir „nuramino“ rusus.

Jis pažymėjo, kad tuo tarpu Ukrainos daliniai sukūrė savotišką šarvuotą grupę ir vykdė gana galingą operaciją į pietus nuo Avdijivkos link Donecko ir Donecko oro uosto (DAP). Įžengė į Opytnės dalį ir ten įsitvirtino.

Anot jo, kadangi Ukrainos ginkluotosios pajėgos ten turi geresnes pozicijas dėl aukščio skirtumo, todėl judėjimas yra perspektyvus – galima bus judėti link oro uosto.

„Ir ten esantys rusai turi labai didelių problemų“, – pažymėjo Svitanas.

 

Svitanas pareiškė, kad didžiąją dalį Kliščijvkos ir Andrijivkos kontroliuoja Ukrainos kariai. Galbūt ten vis dar yra keletas gatvių, kurias valdo okupantai, bet taip yra todėl, kad jie negali iš ten išeiti.

„Bet kokį judėjimą sustabdo mūsų artilerija. Todėl artimiausiu metu į tokią operatyvinę aplinką patekę Rusijos daliniai bus sunaikinti arba paimti į nelaisvę“, – pabrėžė atsargos pulkininkas.

Tai, pasak karo eksperto, vyksta Kliščijvkos ir Andrijivkos apylinkėse. O bendras judėjimas dabar vyksta link Horlivkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(0)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: