Tai mirtinai pavojinga. Putinas gali užmaskuoti pajėgų išvedimą iš Zaporižios  ()

Rusijos diktatorius vėl pagrasino smogti Ukrainos branduoliniams objektams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-13 Tai mirtinai pavojinga. Putinas gali užmaskuoti pajėgų išvedimą iš Zaporižios  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas pasigyrė, kad „FSB sulaikė Ukrainos sabotažo ir žvalgybos grupę, kuri turėjo smogti vienai iš Rusijos atominių elektrinių“. Tokie Putino pareiškimai gali būti pasirengimas Rusijos karių išvedimui, mano politikos strategas Borisas Tizenhauzenas.

Putinas teigė, kad ukrainiečių sabotažo komandą „parengė britų žvalgybos tarnybos“. Jis grasino, kad jei Ukraina taikysis į Rusijos branduolinius objektus, Rusija privalės atsakyti. Rusija taip vėl primena, kad branduolinis šantažas yra vienas iš pagrindinių jos ginklų.

„Teroristinis išpuolis Zaporižios atominėje elektrinėje reikalingas Putinui, kad jis išvestų savo kariuomenę. Kad parodytų, jog jie pabėgo ne dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų spaudimo“, – pažymėjo Tizenhauzenas. Bet kokia avarija Zaporižios atominėje elektrinėje taptų rusų atsitraukimo pretekstu. Putinas, atrodo, iš anksto ruošia dirvą pasitraukimui. Okupantai supranta, kad Ukraina ir toliau gaus paramą ir žengs į priekį, po truputį išlaisvindama savo žemes.

 

„Kontroliuojant Zaporižios AE nelabai seksis viską imituoti ir pateikti taip, kad apkaltintų mus. Be to, yra žvalgybos duomenys ir ne tik mūsų. Galbūt jis to neįgyvendins, bet visuomenė tam ruošiama“, – pridūrė Tizenhauzenas.

(18)
(5)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: