Jurgita Laurinėnaitė. „Nenoriu į armiją“, arba Rusijos kariuomenės problemos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zergas 2010-07-12 14:21
man tai tik juoka sukelia nuolatinis musu zurnaliugu "rupestis" Rusijos reikalais.kodel jie nekalba apie problemas kurios tiesiogiai liecia lietuvius,ju tikrai yra marios,manau toj pacioj kariuomenej galima butu rasti ne viena ir ne dvi.ar cia pasireiskia kazkoks kompleksas kai apipylus purvais kaimyna pats jautiesi svaresnis?
Linksmas 2010-07-12 14:30
Vel prasides foruminis rusijos ir lietuvos "karas".....
Anzuolas 2010-07-12 15:04
Galite kaltiniti zurnalistus, bet kad Rusijos armijoje tikras meslas dedasi - nepanegsite. Tokia didele salis, o tiek nusiritusi... Nei mokslininku rimtu, nei kokiu eksportiniu gaminiu, technologiju, nei armijos... Sunku patiketi, kad dar jie gyvena laisvi.
AF 2010-07-12 17:26
dar kokiu 50 metu ir rusija bus vienas didelis 'china townas' jau dabar Rusijoje viskas gaminama, statoma is pinigu gautu uz nafta, dujas, kitas naud. iskasenas. savo technologiju neturi ir neisranda.
Mitas 2010-07-12 17:45
Nestatutiniai santykiai galioja ir Lietuvos armijoje. O kad niekas nenori į armiją, tai normalu. Išvis tą armiją reikia panaikinti. O kas sakė, kad Rusijoje nėra rimtų mokslininkų? Jų ten kaip šieno, o jei jūs jų nevertinat, tai čia ne Rusijos, o jūsų problema.
Atavar 2010-07-12 18:14
sutinku nereiketu sakyti kad Rusijoje nerarimtu mokslininku. Greiciau reiketu sakyti, kad Rusijoje mokslas neturi finansavimo, o tai lemia arba tu mokslininku emigravima, arba tik teorinius darbus "ant lapo su piestuku". Mokslininkai sensta, o jaunu juos galinciu pakeisti neatsiranda. Visgi moklas kuo toliau tuo labiau reikalauja sintezes su verslu del didziuliu investiciju. Sovietines laboratorijos, tyrimu centrai paseno, o atnaujint ju nera uz ka. Seip analogiska situacija ir Lietuvoje (bei kitose postsovietinese respublikose) iskyrus galbut kelias mokslo sritis.
nazijew 2010-07-12 19:26
gali pradeti ieskoti... ir net jei surasi visas 10, faktas kad rusu karininkai pardavineja eiliniu gyvybinius organus netaps nei keik svelnesnis. nu nebent tau. beje kai sugebesi paneigti tai kas straipsnyje parasyta tada kalbek apie "purvu pylima". o dabar tik demonstruoji rusiska problemu sprendimo etalona - ignoravima.
qzar 2010-07-12 20:10
Ir del ko turetu ta kariuomene panaikinti ? Kad nemazai lt vadinamu vyruku yra bailiai arba silpni ? geriau s pamalti ? nei praeiti tam tikrus apmokymus .Ir butu i nauda o dabar ne sunkaus darbo bijosi jaunimas tai ka kalbeti apie kariuomene .
lightfire 2010-07-12 21:07
niekas nesakė. Rimtų mokslininkų Rusijoje yra.
HiTech 2010-07-12 21:31
Gal gali irodyti si savo teigini? Mokykloje taipogi yra smurto, tiek fizinio tiek psichologinio ir n kartu daugiau nei Lietuvos kariuomeneje. Tai gal dabar uzdarykime visas mokyklas? Ir isvis, dingsta noras diskutuot su tokiu zmogumi kuris Lietuvos kariuomene vadina armija. Tai iskart pasako, kad tas zmogus absoliuciai nieko nenutuokia apie ka kalba, o tik bando i save atkreipt demesi drapstydamasis purvais...
Zergas 2010-07-12 22:08
kabinejates prie zodziu gerbiamieji.koks skirtumas armija ar kariuomene?juk esmes tai nekeicia,visi puikiai supratot apie ka kalba,bet bandot nukreipt demesi i smulkius netikslumus.as gi pradejau kalba todel kad manau jog Lietuvoje per daug demesio skiriama nagrineti svetimas problemas,tuo tarpu pamirstant savasias.kodel zurnalistai neraso apie apie tas "legendines" geldas kurias uz pasakiskus pinigus nupirko is anglu(kokius laivus mes galetume nusipirkt jei viskas vyktu skaidriai)?kaip ten buvo nepriklausomybes pradzioj kai musu kariuomenei ginklus tieke banditai(cia apie vilniaus brigada ejo gandas)?idomu butu suzinoti ir kokia karine parengtis,kiek turim ivairiu tipu ginklu,zmogiskuju resursu nes tai yra info kuri aktualiausia lietuviams.dar tegu paraso pora analitiniu straipsniu apie musu kariuomenes padeti,manau lietuviams butu zymiai idomiau suzinoti kaip yra pas mus nes teoriskai nuo priesu mus gintu ne placiai aprasoma Rusijos armija,o vietiniai kariai.
qzar 2010-07-12 22:16
Kas nori tas susiranda ir susizino ar toks jau mazas vaikas ? Dziaukis kad raso ir toki straipsni . Nesuprantu kai kuriems cia isvis nieks netinka tipo nei teme raso ir t.t. tai gi adminas webo sake galit patys parasyti straipsni poto pateikti adminams ir gal imes ko cia rekauti kad tas blogai anas blogai to neraso ta raso Mus turetu ginti nato jai tokia zinai ir tie patys musu profesionalus kariai ar dar ne ?
mnv 2010-07-12 22:17
Nu jau tikrai, kad rusija musu negintu.. greiciau priesingai
lightfire 2010-07-12 22:27
Kai sakai "mums lietuviams" labai drąsiai kalbi visų mūsų vardu. Tu nesi visi lietuviai. tai, kas įdomu tau, nereiškia, kad bus įdomu užsienio naujienomis besidominčiam žmogui.
kionig 2010-07-12 22:43
Eiciau ir as i savanorius jei tik moketu, o dabar sunku ir paciai kariuomenei tiek bedarbiu islaikyti
Mauras 2010-07-13 01:58
Lightfire tu bent jau esi tarnaves kariuomenej LT, kad cia vaidini zinas kokia ten tvarka? Patycios yra visuose kariuomenese, nes tokia jau ta gyvulishka daugumos prigimtis. Žmogus – pats žiauriausias iš žvėrių. Fridrichas Nyčė.
lightfire 2010-07-13 10:08
taip, ir puikiai žinau kokia ten tvarka. Apie Rusijos armijos tvarką iškalbingai kalba statistika ir patys rusai. Tad skirtumai yra akivaizdūs, o tam nereikia čia Nyčės citatomis dangstytis
Mitas 2010-07-13 10:10
Na, kas nori eina į , kas ne - užsiima kita veikla. Dabar gerai, nes atsisakyta šauktinių, tad nėra prievartos. Aš tikrai nenorėčiau, kad mano sūnus tarnautų kariuomenėje. O jei jis pats to labai norėtų, aš vis tiek bandyčiau jį peršnekėti, paaiškindamas, kad gyvenime galima užsiimti ir prasmingesniais dalykais.
qzar 2010-07-13 12:26
Zmogus tarnaves/tarnaujantis yra labiau diciplinuotas aisku buna ir isskirtiniu atveju . Ir kodel tu manai kad stojimas i kariuomene yra neprasmingas dalykas galima ne vien kaip sauktiniui eiti ir ten likti ir poto i kara kaip amerikoi galima igyti laipsnius vadovauti kariams ir t.t.
Arns 2010-07-13 12:41
tikrai? http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/liet ... arininkai/