Smūgiai laivynui Kryme. Kokios pasekmės laukia Kremliaus  ()

Analitikai mano, kad sausasis dokas laikinai neveiks, kol Rusijos Federacija pašalins visas nuolaužas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-14 Smūgiai laivynui Kryme. Kokios pasekmės laukia Kremliaus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 13-osios naktį Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo raketų smūgį laikinai okupuotam Sevastopoliui Kryme. Atakos metu buvo apgadintas priešo desantinis laivas, povandeninis laivas ir uosto infrastruktūra. Tai pranešė Karo studijų instituto analitikai (ISW).

Pasak Ukrainos gynybos ministerijos atstovo Andrijaus Jusovo, raketos pataikė į laivų remonto gamyklą „Sevmorzavod“ ir apgadino remonto įrenginius bei du Rusijos laivus – desantinį laivą „Minsk“ ir povandeninį laivą „Rostovas ant Dono“. Rusijos Federacijos gynybos ministerija pranešė, kad Rusijos oro gynyba perėmė septynias iš dešimties sparnuotųjų raketų, tačiau pripažino, kad raketos pataikė į du laivus, kurie buvo remontuojami sausajame doke.

Operatyvinės vadovybės „Pietūs“ atstovė Natalija Humeniuk pabrėžė, kad smūgio metu Rusijos raketnešių nebuvo, tačiau žvalgyba nežino, kuris povandeninis laivas buvo sausajame doke.

Analitikai mano, kad sunaikinus du laivus sausasis dokas taps neveiksnus, kol Rusijos Federacija nepašalins nuolaužų, o tai gali užtrukti. Šiuo metu gamyklos remonto įrenginiams padarytos žalos laipsnis nežinomas.

Po raketos atakos Krymo okupacinė valdžia pranešė, kad buvo apgadinti gyvenamieji pastatai, sužeista kelios dešimtys žmonių, tačiau informacijos apie tai, ar buvo sužeisti Rusijos kariškiai, nėra. Rusijos propagandistas Volodymyras Solovjovas pasipiktino raketų smūgiu ir pareiškė, kad reikia atitinkamai smogti Vakarų įmonėms, gaminančioms raketas, kurias Ukrainos ginkluotosios pajėgos greičiausiai panaudojo per šį smūgį.

 

„Solovjovo raginimas smogti į Vakarus yra standartinė jo vidaus auditorijos retorika, tačiau neatspindi jokios faktinės Kremliaus pozicijos šiuo klausimu“, – pažymėjo analitikai.

ISW pridūrė, kad Rusijos kariškiai yra susirūpinę, kad Ukrainos smūgis gali būti kampanijos, kuria siekiama susigrąžinti laikinai okupuotą Krymą, suaktyvėjimo pranašas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()