DARPA planuose - keturvietis skraidantis automobilis  (6)

Panašu, jos skraidantys automobiliai traukia ne tik plataus vartojimo rinkos, bet ir kariškių dėmesį. Pačioje metų pradžioje DARPA paskelbė konkursą keturviečiam skraidančiam automobiliui su vertikalaus pakilimo ir nutūpimo technologija kurti. Užvakar į šį kvietimą atsiliepė pirmoji kompanija - "AVX Aircraft".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo paraiškoje "AVX Aircraft" pateikė kelias vizualizacijas, kuriose parodytas dvigubą rotorių ir du galinius propelerius turintis orlaivis. Kompanijos atstovai teigia, jog keturvietis galės gabenti maždaug 470kg naudingą krovinį, o vienu bako užpildymu galės nuskrieti 400km atstumą. Didžiausias jo greitis riedant žemės paviršiumi turėtų siekti apie 230km/h, skrendant - apie 130km/h. Bendros ašies dvigubo rotoriaus konstrukcija turėtų tenkinti vertikalaus pakilimo ir nusileidimo reikalavimą, ir, bent jau pagal vizualizacijas galima spręsti, jog mašina greičiausiai pritaikyta važinėjimui bekele. Rotoriaus menčių išlankstymas ir mašinos transformavimas skrydžiui turėtų trukti vos minutę.

Žinoma, kol kas tai tik eskizai, ir bus įdomu sulaukti, kad "AVX Aircraft" sugebės šį planą paversti realybe - mūšio sąlygoms tinkama praktiška ir patikima transporto priemone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)