Izraelyje sukurta „skraidanti akis“ automobiliams  (10)

Izraelio bendrovė „Aerospace Industries“ pagamino du transporto priemonėms skirto orlaivio ETOP (Electric Tethered Observation Platform) prototipus, pranešė „FlightGlobal.com“. Įrenginiai kol kas bus skirti tik karinės paskirties taktinei žvalgybai atlikti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ETOP – tai plonu lynu prie važiuojančios transporto priemonės tvirtinama apžvalgos platforma, galinti pakilti į maksimalų 100 metrų aukštį ir kyboti neribotą laiką – tai yra, tol, kol išseks lynu tiekiamos elektros energijos, maitinančios 4 orlaivio propelerius, šaltiniai. Dėl šios priežasties kompaktiški ETOP orlaiviai tampa idealiu kariuomenės žvalgybos įrankiu, leidžiančiu iš oro stebėti padėtį tam tikrame regione.

Be to, ETOP orlaiviai gali iškelti į reikiamą aukštį kariškiams reikiamus jutiklius – prototipų keliamoji galia siekia 22 kg. Kadangi ETOP žvalgybos platformas galima leisti ir iš važiuojančių transporto priemonių, galimybė greitai iškelti į padangę 360 laipsnių apžvalgos orlaivį suteiks didelį pranašumą miesto sąlygomis dažnai veikti turinčioms Izraelio saugumo tarnyboms ir kariuomenės padaliniams, teigiama pranešime.

Skelbiama, kad „Aerospace Industries“ sėkmingai atliko 10 vieno ETOP prototipo bandymų, o šiuo metu bandomas antrasis. ETOP turi būti pateiktas užsakovams iki 2011 metų, rašo „FlightGlobal.com“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)