Japonijoje – antrasis elektro-taksi parkas (Video)  (1)

Kovą į Tokijo gatves išriedėjo pirmieji du pasaulyje elektra varomi taksi automobiliai „Mitsubishi i-MiEV“, o neseniai prie jų prisijungė dar trys aplinkai draugiški, „Nissan Dualis“ modelio pagrindu sukurti automobiliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausias Japonijos taksi operatorius „Nihon Kotsu“ kartu su amerikiečių bendrove „Better place“ pradėjo 90 dienų eksperimentą, kurio metu bus išbandomos automatizuotos baterijų pakeitimo stotelės. Bendrovė „Better Place“, kurios elektromobilių baterijų pakeitimo stotelės statomos visame pasaulyje, tvirtina, kad baterijos pakeitimo procesas užtrunka apie vieną minutę.

Pasak bendrovės atstovų, nors Tokijuje įrengta baterijų pakeitimo stotelė jau veikia, tai kol kas dar nėra galutinis įmonės produktas. „Better Place“ teigimu, stotelės bus patobulintos taip, kad galės aptarnauti skirtingomis baterijomis varomus automobilius.

„Nissan Dualis“ (Europoje jie parduodami kaip „Nissan Qashqai“) sukurtų elektromobilių energijos šaltinis – ličio-jonų akumuliatorius. Pasak bendrovės „Better Place“, su viena pilnai įkrauta baterija šie elektromobiliai galės nuvažiuoti apie 90 kilometrų.

Eksperimentas vyks iki liepos 31-os dienos ir vėliau bus apsispręsta dėl šio projekto perspektyvų.

Važiuoti minėtais elektro-taksi automobiliais kainuoja ne brangiau, nei įprastiniais taksi automobiliais apie – 710 jenų (apie 20 litų) už pirmuosius du kilometrus.

Teigiama, kad 60 tūkst. taksi automobilių Tokijuje sudaro vos 2 proc. viso automobilių parko, tačiau jiems tenka net 20 proc. išmetamų teršalų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Emobility
Emobility
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)