ZAP nusipirko elektromobilių „Smart Charger Controller“ technologiją  (0)

Viena iš rinkos pionierių – kompanija ZAP nusipirko „Smart Charger Controller“ elektromobilių įkrovimo technologiją. Ši technologija leis vartotojams sumažinti išlaidas elektros energijai ir apsaugos elektros tinklus nuo perkrovų, sakoma kompanijos pranešime spaudai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija tiki, kad ši technologija leis tapti vieniems iš įkrovimo stočių gamintojų lyderių. Įsivaizduokite, kas nutiktų, jei milijonas elektromobilių savininkų grįžę po darbo vienu metu įjungtų elektromobilius įkrovimui. Tai sukeltų didelius elektros energijos tiekimo tinklų darbo sutrikimus.

Naujoji „Smart Charger Controller“ technologija leis šių sutrikimų išvengti. Vartotojas galėtų užprogramuoti valdiklį krauti baterijas tam tikru dienos ar nakties metu, arba pasirinkti laiką, kuomet elektros energija būtų pigiausia. Valdiklis naudoja bevielį ryšį komunikuoti su elektros tinklais ir parinkti geriausią laiką bei pigiausią tarifą baterijų įkrovimui. Toks įkrovimo laiko parinkimas ne piko metu leis sumažinti vartotojų išlaidas bei optimizuoti elektros tinklų apkrautumą.

„Pacific Northwest National Laboratory“, sukūrusios šią technologiją tyrimai rodo, kad įkrovimo valdikliuose naudojama patentuota technologija leidžia apsaugoti elektros tinklus nuo perkrovimų praktiškai be jokio neigiamo poveikio vartotojams. Valdiklis pastoviai tikrina tinklų būklę, kuomet elektros tinklai praneša, kad trūksta energijos, valdiklis gali laikinai sustabdyti įkrovimą.

Tai ne vienintelė panaši technologiją - tarkim kompanija „Ford“ suvienijo jėgas su bendrove „Microsoft“ ir savo elektromobiliuose diegs programinę įrangą „Microsoft Hohm“. Kompanijų atstovai įsitikinę, jog ši internetinė programa padės elektromobilio savininkui pasirinkti tinkamiausią (ir nebrangų) baterijos įkrovimo laiką, suderindama jį su individualiais vairavimo įpročiais ir įkrovimui reikalingu laikui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Electromobile.lt
Electromobile.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)