Mobiliuoju telefonu bus galima skambinti ir ne ryšio zonoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

simukis 2010-07-14 21:46
Dėl tos pačios stichinės nelaimės neribotame kiekyje teritorijos visi telefonai išeina iš rikiuotės ir tam DNA vamzdis. Taipogi atsižvelgiant į labai ribotą WIFI atstumą ir vietoves kaip Mongolija kurioje 3žm/kmE2 tas WIFI paprasčiausiai nesieks.
faktas 2010-07-14 21:51
Tai viename kv km galima ir be telefono susišūkauti. (-:
ligonis 2010-07-14 22:48
turbut daug efektyviau butu sukurt mobilu gsm siustuva/imtuva ir pakabint ji ant baliono. nors jei nemokamai skambinimas vyktu tarp situ irenginiu - visia patraukli ideja.
Zarkell 2010-07-14 23:49
[post deleted]
fugslidy 2010-07-15 01:09
taigi juokingas tas Wi-Fi nuotolis. Jau geriau šaukti vienas kitam...
lmn 2010-07-15 02:05
Belieka suprogramint analogišką daiktą Androidui per Bluetooth ir galėsim skelbti: "Mokslininkai iš LT sukūrė sistemą, kuri leidžia..."
kionig 2010-07-15 02:14
Cia lengvai kazka panasaus pas ciurkas rastume
pinkiss 2010-07-15 04:42
tokioms vietoms zmones naudoj racijas ir satelitinius telefonus.
Tadas 2010-07-15 07:43
jo.., suprogramintų telefonus taip, kad naudotų standartinius mob. ryšio dažnius, tai puse abonentų skambintų ne per bazines stotis, o tiesiogiai. Mob. ryšio operatoriai prarastų pusę vartotojų, todėl tokių dalykų ir neleidžia išleisti į rinką...
taskaz 2010-07-15 08:15
Tai nešiosi kuprine su elementais ar kabeli tamypis paskui?
Indigo89 2010-07-15 09:07
Jus visi niekinat sita sistema, nes pavydit kurejams ir patys nesugebat tokios sukurt (gal ir sugebetumet, bet to nedarot del vienu ar kitu priezasciu). Jus ne bandot izvelgt sistemos privalumus ir jos galimas panaudojimo galimybes, o iskart pasakot koki trukuma ir visiskai del jo nurasot sistema. Atrodo tokiam portale turetu protingi zmones lankytis, bet as matau vien tik tamsuolius konservatorius, sustabarejusius senukus, nors galeciau lazintis kad kai kuriems is jusu vos 20 metu tera.
Zarkell 2010-07-15 09:37
OK, pameginsiu rasti sistemos privalumus/trukumus. Privalumai: * teoriskai galima susisiekti 1 kv. km teritorijoje Trukumai: * Daugelis telefonu nepalaiko WiFi * Reikia papildomos programines irangos, kuria tikrai ne visi moka ir gali isidiegti * WiFi naudoja daug energijos (daugiau nei GSM dazniai) * Mazas nuotolis. Realiai WiFi 1 km atstumu rysys uztikrinamas galetu buti nebent atviroje vietoveje, abiem stovint pvz ant stogo ar lygiam lauke, o siaip, pvz pastatuose, jis tesiekia keliasdesimt metru. Panaudojimas: * Susisiekti su buto kaimynu kitame aukste (aisku, jei jis turi super-duper telefona) * Rasti minioje pasimetusi drauga (aisku, jei jis turi super-duper telefona) Papildykit, jei kas randat daugiau privalumu/trukumu/panaudojimo:)
mobilunkas 2010-07-15 10:33
nepaplis si ideja nes tam priesinsis telekomunikacijos bendroves. gi pelna jos praras. o taip pat tokiu telefonu jos nepardavines uz lita. tad cia tik grazi brangi svajone. taciau kaip ideja tai labai gera jei ji grista nepazeidziamo interneto principu
MarkX 2010-07-15 12:12
Tai ką siūlai? Visai atsisakyti šios funkcijos? Aš pats turiu tai ką tu vadini super duper telefonu ir man visiškai nepamaišytų tokia funkcija, gi nieks nesako kad ji pakeis tą GSM ar dar kažką, o tik papildys telefono galimybes, juo labiau, kad kuo toliau tuo daugiau tų telefonų wifi turi, nors jei tu naudojiesi telefonu už 300 Lt ar mažiau, tai vadinasi to tau pakanka. Aplamai, kažkaip labai jūs čia piktai prieš tą technologiją, nors aš nematau joje nieko blogo, kam man su savimi racijas nešiotis jeigu mano ir draugų telefonai turi wfi ir aš galiu tą funkciją gauti nemokamai? Nesu noob'as kad programos nemokėčiau įdiegti, neketinu ta funkcija naudotis daugiau nei 6h, kam baterijos pilnai pakanka, didesniam nuotoliui galima ir įprastu būdu paskambinti, o susisiekti su draugu gyvenančiu už 10-100m. to pilnai pakaktų. Pagrindinis privalumas tas, kad jei jau investavai į „super-duper“ telefoną tai tai gauni nemokamai...
Gediminas Jurgaitis 2010-07-15 12:16
viskas cia liux su tuo vaifajum ko jus cia puolat?? super-duper telefonai tai prajuokino blin juk dauguma naju telefonu jau turi WiFi ir atsipeikek nebe 90desimtaisiais gyvenam kad nemoketu chebra susiinstalint elementaraus softo kas nemoka tam ir nereikia o kas sugeba 5mygtukus nuspausti tas labai puikiai naudosis. o telekomunikaciju bendroves nieko nepadarys nes siuo atveju vaifajus ne ju rankose
HardAxe 2010-07-15 12:38
truputį kitaip supratau sistemą. WIFI negali užmegsti tiesioginio ryšio 1km atstumu, tačiau teritorijoje esantys telefonai sugeba sukurti nuosavą tinklą ir viduryje esantys aparatai perduoda duomenis kraštiniams vartotojams. T.y. norint susisiekti su draugu nereikia, kad mūsų telefonai matytų vienas kitą tiesiogiai, reikia, kad atstumą nuo manęs iki jo padegntų kiti vartotojai. Tokia sistema leidžia aprėbti nemažą plotą, tačiau turi gana ribotą pralaidumą. Abonentam judant ryšio kokybė būtų gana prasta, tačiau siusti žinutes, nuotraukas ar kitą ne realaus laiko informaciją turėtų būti lengva, siunčiama informacija gali pasiekti keletą vartotojų. Puikus pritaikymas būtų darbų koordinavimui - išsiunčiami nurodymai gelbėtojams (kiekvienai komandai, visom komandom), kiekvienas gelbėtojas gali informuoti savo komandą, štabą, visus dirbančius asmenis. ir t.t. ir pan. GMS dažniais telefonas su kitais telefonais negali bendrauti, nes * siųstuvas ir imtuvas naudoja skirtingus dažnius * jei ir galėtų bendrauti komunikavimo atstumas būtų verksmingai mažas
Indigo89 2010-07-15 20:38
Tu cia paminejai kur galima panaudoti paemes sitoacija is tokiu, kuriose ir iprastinis rysys kuo puikiausiai veikia. Beje cia butu gan smagus dalykelis kai bendraujama su netoliese esanciais zmonemis, bet neturint saskaitoje pinigu (ne visi turi abonementus). Panaudojimu yra pilna, bet zmones, galvojantys tik apie apribojimus jos tikriausiai net niekada ir nenaudos, nebent daug zmoniu pradetu ja naudot, tada tai jiems butu "irodymas", kad ji is tikro naudinga. P.S. as nesakau, kad sita sistema sukels revoliucija technologiju pasaulyje, tiesiog noriu parodyt, kad dauguma ja visiskai be reikalo nuvertinat.
Sarunas 2010-07-16 12:12
Tiems, kas siūlo įdiegt į judrųjį telefoną GSM dažniais veikiantį, be GSM, UMTS bokštų pagalbos veikiančius modulius, esat visiškai su šia sritimi nesusidūrę žmonės. 1. Ne šiaip sau bokštai yra statomi kuo aukščiau. Žemakryptis signalas turi būti tiesioginio matomumo zonoje, kitaip stipriai nukenčia signalas. (Miškas, Butas...) 2. GSM antenos yra specifinės tuo kad aplink save suskirsto teritoriją į tris skirtingas teritorijas, kurias padengia skirtingais trimis dažniais (kaip tai siūlytumėt padaryt su mob. telefono VIENA antena?) 3. Bokštai ima didelius kiekius energijos signalų stiprinimams tam, kad už keliolikos kilometrų dar jūsų telefonas pagautų signalą. Kaip siūlytumėt išspręst šią problemą? Kartu nešiotis megavatų eilės galios generatorių?
Linas000 2010-07-18 18:33
man neoficialiai sake, kad mob antenos 20-70W galios (ne kilo ir tikrai ne mega vatu). jei kazkam reikia tureti rysi tarp dvieju wifi aparatu, galima susikurti konekcija "ad-hoc". Bandziau, veikia, buvau paleides telefone FTP,isirasinejau maps Seniau dar buvo kazkokia push-to-talk paslauga, omnitelis turejo, bet norint ja isbandyti reikejo eiti pas vadybininka ir susitarti. O stai dabar kazkas sugalvojo keistis duomenimis per wifi, tikriausiai parase ir savo duomenu apsikeitimo protokola, kur galinis taskas pagal MAC nustatomas, nes cia nera master serverio isskirstyti IP-ams, tai abejoju del normalaus tcp/ip veikimo. Ko gero naudoja VoIP algoritmus garsui spausti. Jei isbaigs paslauga iki tokio lygio, kad betkoks mokantis skaityti vartotojas sugebes pasinaudoti, tada visai idomus produktas. Visgi, manau bus sie pagrindiniai trukumai: 1. daug energijos ismes belaidziui, nes jei veiks kaip korinis risys, tai visa laika 100mW eis 2. padengimo zona mazesne nei racijos.