[ŽT] Galingi įvykiai. Rusai jau bėga iš Tokmako. Kas nutiko  ()

Zaporožės regiono tarybos deputatas Askadas Ašurbekovas sakė, kad Tokmakas jau yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos veikimo zonoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai jis sakė televizijos kanalo „Espreso“ eteryje.

„Tokmakas yra vienas iš pagrindinių okupantų centrų. Priešas miestą naudojo kaip bazę amunicijai ir gyvajai jėgai kaupti. Ukrainos pajėgų pažanga pietuose jau leidžia smogti logistikos centrams ir okupantų telkimui. Iš Tokmako jau pradėta Rusijos specialiųjų tarnybų ir kai kurių vadinamųjų valdžios institucijų evakuacija. Nepaisant to, kad Tokmakas dar neišlaisvintas, mūsų kariuomenė jau išsprendė svarbią strateginę užduotį“, - pabrėžė A. Ašurbekovas.

Pasak jo, okupantai vis mažiau ir mažiau naudoja Tokmaką kaip bazę dideliam skaičiui kariškių ir amunicijos laikyti.

„Tokmakas jau patenka į AFU statinių artilerijos taikiklį. O tai gerokai sumažina priešo gynybines galimybes. Rusai nebegali sukaupti didelio kiekio šaudmenų netoli fronto linijos. Ilgėja priešo logistinės grandinės ir silpnėja gynybinė linija. Atsižvelgiant į karinę taktiką, Ukrainos pajėgoms gali neprireikti kovoti, kad išvaduotų miestą. Galbūt gynybos pajėgos apeis miestą ir privers okupantus pasitraukti iš Tokmako“, - sakė A. Ašurbekovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(123)
(0)
(123)

Komentarai ()

Susijusios žymos: