[ŽT] Dega daugybė Rusijos karo laivų: DUDE.rec skelbia fantastišką video

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2023-09-20 16:00
tuoj laivus apstatys "griliais" ir baigsis dronų atakos. Juokas juokais, bet nenustebčiau: https://c8.alamy.com/comp/J4NTE5/beauti ... J4NTE5.jpg Jei rimčiau tai Sevastopolį daug lengviau pasiekti dronais negu Kerčį. Grubiai sakant aukšto dažnio radio bangos, tinkamos video signalo perdavimui iš drono juda tik tiesia trajektorija kelis šimtus kilometrų. Kerčiui reikia arba palydovinio valdymo, arba retransliavimo stočių (gali būti plaukiantys/skrendantys dronai), arba pilnai autonominio drono, arba normalios prieigos prie Azovo jūros.. Viskas išsprendžiama, bet papildomos technologijos kelia kainą, lėtina gamybą ir mažina patikimumą. Labiau tikėčiau į dronų naudojimą aktyvios ginybos tikslais, galbūt terorizuoti karinį laivyną azovo jūroj, gavus prieigą ir daugiau energijos bus skiriama oro atakom.
Benediktas 2023-09-20 16:19
StormShadow yra pilnai autonominės raketos, veikia ir be GPS, jei iškreipiamas signalas, yra inercinė navigacija, bet trajektoriją pasitikslina pagal reljefą. Nereikia jokių retransliavimo stočių. Paklaida - 3m.
Hmz 2023-09-20 17:28
O jei operatorių pakylėsime oro balionu? 200 km nuotolis duoda 3km žemės kreivumo, tad užskraidinę operatorių į 3km galėtume palaikyti ryšį minėtu nuotoliu. O jei pasidarytume stratosferinį balioną-retransliatorių, galime palaikyti ryšį ir 500 km atstumu. Bonus track: guminį balioną blogai ima radiolokatorius.
HardAxe 2023-09-20 22:49
Nereikia operatoriaus kelti, užtenka retransliatoriaus. Balioną, droną, lėktuvą, ką tik nori. Viena bėdelė, stacionairiai jie beveik užtikrintai naudoja dideles kryptines antenas nutaikytas į laivą. Kažką tokio: https://www.youtube.com/watch?v=RWhsQ6oWfQo Iš baliono bus sunkoka gerai nutaikyti. Bet panašius sprendimus jie jau dabar naudoja su dronais kamikadzėm, kiek žinau. T.y. naudoja vieną droną retransluoti signalą, kad galėtų toliau nuo operatoriaus nuskristi. Dar mačiau sparno tipo lėktuvą kuris nuskraidina į frontą kamikadzes dronus ir išmeta, kad jie bateriją taupytų. Tai jau daug ką daro, bet atsiranda visokių sunkumų, numuši retransliatorių ar nusisuks antena ir dings rišys. Nerandu dabar šaltinio, bet buvau išgooglines ieškodamas kokius būtent kopterius jie naudoja. Paslėpti retransliatoriaus nepaslėpsi, jis keliais dipazonais transliuos radio signalus, elementarus radio lokatorius naudojamas trukdžių paieškai jį suras. Kaip pavizdys pigios tam tinkančios įrangos būtų krakenSDR. Grynai mėgėjų sukurtas imtuvas signalų šaltinių paieškai. https://www.crowdsupply.com/krakenrf/krakensdr Ruseliai, kad ir kaip nenorėčiau, tikrai turi patirties su radio įranga, tai ten pastovus katės/pelės žaidimas. Beje orkai kažką panašaus su lancer dronu padarė, paskutinėm dienom susprogdino UA lėktuvą gana toli nuo fronto. zodziu vyksta labai idomus strateginis/taktinis/technologinis zaidimas dronu pasaulyje, tai kas veikia siandien - nustoja veikti uz puses metu priesui pritaikius kontra-priemones. Todel nelabai tikiu, kad juros dronai laisvai plaukios dar po metu kitu, kai bus laikas imti kryma. Bet gal ukraina tures kazka geresnio?
HardAxe 2023-09-20 23:16
beje, vienas iš pigių ginybos būdų nuo dronų galėtų būt lėktuvų paišymas ant stovėjimo vietų, belekur belekaip. AI aptikimas ir analoginės fpv kameros tikrai gali sumaišyti su tikru lėktuvu
immortallt 2023-09-21 09:01
Kiek suprantu video/nuotrauka - montažas.