[ŽT] Skaudus smūgis Kryme. Skelbiamos neįtikėtinos ukrainiečių atakos detalės  ()

Naktį Ukraina surengė didelę ataką prieš Sakų karinį aerodromą okupuotame Kryme. Rusų nuostoliai gali būti milžiniški.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad naktį iš rugsėjo 20-osios į 21-ąją Ukrainos saugumo tarnyba ir Karinis jūrų laivynas surengė didžiulę dronų ir raketų ataką prieš karinį aerodromą Sakuose. Rusų patirti nuostoliai kol kas neskelbiami, bet toje bazėje buvo bent 12 kovinių orlaivių, įskaitant „Su-30“ naikintuvus ir „Su-24“ bombonešius. Kai kurie šaltiniai rusų socialiniuose tinkluose praneša, kad bazėje galėjo žūti apie 30 žmonių, bet patikimų duomenų nėra.

Bet nuostolių galėjo patirti ne tik šie orlaiviai, bet ir kiti bazėje buvę objektai. Pavyzdžiui, „Pancir“ oro gynybos sistema ar dronų operatorių mokymo bazė.

Teigiama, kad Ukrainos ataka buvo gerai koordinuota ir paruošta. Pirmiausia aerodromą atakavo dronų spiečius. Jo užduotis buvo tiesiog sumenkinti oro gynybos galimybes, priversti rusus išeikvoti turimus oro gynybos pajėgumus toje teritorijoje. Tuomet bazė buvo atakuota „Neptun“ raketomis, kurios šiaip yra priešlaivinės, bet gali būti paruoštos ir antžeminiams taikiniams pulti.

 

Iš Sakų aerodromo kylantys rusų lėktuvai reguliariai atakuoja Ukrainos teritoriją. Pats aerodromas kartais naudojamas ir kaip karinių krovinių stotelė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(193)
(2)
(191)

Komentarai ()

Susijusios žymos: