„Nieko nepadaryta“. Maskva susimovė visiškai. Rusijos „taikdarius“ išdėjo į šuns dienas  ()

Armėnijos premjero teigimu, 2020 metais buvo pasirašyta trišalė sutartis, kuri įpareigojo rusus garantuoti civilių gyventojų saugumą, tačiau tai sukėlė naują paaštrėjimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-22 „Nieko nepadaryta“. Maskva susimovė visiškai. Rusijos „taikdarius“ išdėjo į šuns dienas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas mano, kad Rusijos Federacijos misija Kalnų Karabache žlugo, kurios „taikos palaikymo“ kontingentas ten buvo nuo 2020 metų pabaigos. Tai jis teigė rugsėjo 21 dieną socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame vaizdo pranešime.

Pasak jo, prasidėjus Azerbaidžano antiteroristinei operacijai Kalnų Karabache, Rusijos žiniasklaida pradėjo rašyti, kad Armėnija neva bando permesti atsakomybę už savo nesėkmes Rusijai. Armėnijos vyriausybės vadovas tai neigia.

„Mes niekam neperkeliame kaltės dėl savo nesėkmių. Yra trišalis Armėnijos, Rusijos ir Azerbaidžano vadovų pareiškimas 2020 m. lapkričio 9 d., kuriame teigiama, kad Lačino koridorius turi būti visiškai kontroliuojamas Rusijos taikos palaikymo kontingento, kad taikos palaikymo kontingentas turėtų garantuoti civilių gyventojų saugumą“, – sakė Nikolas Pašinianas.

Atskirai buvo pažymėta, kad Armėnijos valdžia pastaruosius pusantrų metų nuolat atkreipdavo dėmesį į tai, kad žadėti procesai nevyksta teisingu keliu. Jerevanas neneigia, kad taip pat buvo atsakingas, tačiau tai nereiškia, kad Maskvos veiksmus ir pažadus reikia pamiršti.

 

Mes prisiimame dalį atsakomybės, tačiau tai nereiškia, kad turėtume užmerkti akis prieš Rusijos taikdarių kontingento Kalnų Karabache nesėkmes. Jei Rusijos taikdariai galėjo susitarti dėl paliaubų tarp Karabacho ir Azerbaidžano, kodėl tai padarė jie nieko nedaro prieš Azerbaidžano puolimą Kalnų Karabache“, – tęsė Nikolas Pašinianas.

Jis taip pat domisi, kodėl Kremlius netarpininkavo, kai pasirodė pirmieji pranešimai apie šios teritorijos apsupimą.

Rusijos Federacijos atstovai medžiagos paskelbimo metu į Armėnijos ministro pareiškimus nereagavo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(1)
(4)

Komentarai ()