„Ten buvo pagrindinis valdymo centras Ukrainos vadovybei.“ Beprotiška žinia. Ką sudaužė „Storm Shadow“ (Video)  ()

Tolimojo nuotolio raketa „Storm Shadow“ skirta išmušti skyles itin saugiuose bunkeriuose. Pirmiausia dalis 450 kilogramų sveriančio užtaiso pramuša bunkerio lubas, paskui kita dalis sunaikina sienas ir visą viduje esančią gyvybę.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-22 „Ten buvo pagrindinis valdymo centras Ukrainos vadovybei.“ Beprotiška žinia. Ką sudaužė „Storm Shadow“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 20 dieną į šiaurę nuo Sevastopolio okupuotame Kryme į dangų pakilo dūmų stulpas, greitosios medicinos pagalbos automobiliai pajudėjo Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinės bazės kryptimi. Rusijos valdžios atstovas Michailas Razvožajevas sakė, kad įvyko raketų ir bepiločių orlaivių ataka, kuriuos esą numušė okupantų oro gynyba. Ekspertai teigė, jog raketų taikinys buvo įtvirtintas vadavietės postas, kurį sunaikinti galėjo raketa „Storm Shadow“. Tai teigiama „Defense Express“ straipsnyje.

Netoli Sevastopolio rūksta Verchnesadovoje kaimas. Esami Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinių objektų Kryme žemėlapiai rodo, kad ten yra Rusijos Juodosios jūros laivyno vadovybės 744-asis ryšių centras. Tačiau ekspertai teigia, kad galime kalbėti apie kitą „skanų“ objektą.

Pažymima, kad prie Verchnesadovojės buvo rezervo vadovybės centras – Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ZKT OK „VMS“ (karinis dalinys A-2929) arba 30-asis specialaus objekto eksploatavimo direktoratas. Komandų postas buvo pastatytas SSRS laikais, tada ten buvo įrengtas valdymo centras Ukrainos vadovybei. 2014 metais aneksuojant Krymą Rusijos kariuomenė buvo viena pirmųjų, kuri jį užgrobė, teigia ekspertai.

 

Ekspertai teigia, kad požeminis įtvirtinimas turėtų būti toks pat galingas kaip Libijos diktatoriaus Muamaro Kadhafi bunkeris. Kai Libijoje buvo atlikta speciali jo režimo panaikinimo operacija, į šį bunkerį pataikė raketa „Storm Shadow“ su visais 450 kg sprogmenų.

 

Publikacijoje teigiama, kad rugsėjo 20 d. į taikinį Kryme galėjo smogti arba „Storm Shadow“ arba SCALP raketa. Be to, pirmoji iš jų buvo sukurta būtent bunkeriams sunaikinti. Visų pirma, ji sprogsta dviem etapais. Pirma, forminis užtaisas susprogdinamas už taikinio ribų ir išmuša jame skylę. Po to atskrenda labai sprogus sviedinys ir viską sudaužo į šipulius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(0)
(108)

Komentarai ()

Susijusios žymos: