Ukraina nuščiuvo. Skelbiamas naujausias JAV ginklų paketas. Paaiškėjo dėl ATACMS  (1)

300 km lekiančių ATACMS raketų nėra ir naujausiame JAV paramos Ukrainai pakete.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Andrejus Kramarovas teigia, kad JAV savo pagrindine smogiamąja jėga laiko pranašumą ore, karo aviaciją, todėl ATACMS raketų neturi labai daug - amerikiečiams jų nereikia daug. Tačiau tai reiškia, kad ir Ukrainai nelabai yra ką perduoti.

Kaip pažymėjo Kramarovas, 2023 metų balandžio pabaigoje – gegužės pradžioje pasirodė informacija, kad „iš naujo suaktyvinta“ nuo 2018 metų uždaryta ATACMS gamybos linija. Nuo tada jie aptarnavo tik esamas raketas ir naujų negamino, nes turėjo pakankamą kiekį savo poreikiams. ATACMS raketos tarnauja nuo 1991 metų.

Dabar šios raketos gaminamos šešis mėnesius. Atrodo, kad viename iš interviu vienas iš Amerikos kongresmenų lyg netyčia užsiminė, kas vyksta. Jis pasakė, kad dabar yra visiškas sutarimas. Visi yra pasirengę ir prašo prezidento priimti sprendimą dėl perdavimo“, – pažymėjo Kramarovas.

Greičiausiai Ukrainos M270 ir HIMARS įgulos jau išmoko dirbti su ATACMS. Naujausiame JAV pagalbos Ukrainai pakete yra papildomos amunicijos HIMARS sistemoms, todėl paleidimo įrenginiai veikia ir yra naudojami. Taigi, tereikia sprendimo ir ATACMS greitai galėtų pradėti naikinti Rusijos karinius taikinius. Pavyzdžiui, Krymo tiltą ar karines bazes Kryme.

 

Ukraina norėtų gauti ATACMS raketas dar šiemet. Jos padėtų sunaikinti okupantų ginkluotės ir amunicijos tiekimo kelius, galėtų visiškai sunaikinti aerodromus ir Juodosios jūros laivyno bazes Kryme. Visa tai palengvintų teritorijų išvadavimą.

(92)
(6)
(86)

Komentarai (1)