Nuo mobilizacijos iki karsto. Kaip greitai rusai žūsta Ukrainoje  ()

Prieš metus Vladimiras Putinas paskelbė apie dalinę mobilizaciją Rusijoje, kurios metu į karą Ukrainoje buvo pašaukta 300 tūkstančių vyrų. Daug jų tebetarnauja Ukrainoje, net negavę jiems pažadėtų atostogų. Daug jau nebegrįš.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Svarbios istorijos“ ir „Conflict Intelligence Team“ (CIT) paskelbė tyrimą, kuris rodo, kad Rusijos pajėgų kariai žūva vidutiniškai po 4,5 mėnesio po mobilizacijos.

Tyrimas parodė:

  • kas penktas žuvęs mobilizuotasis neišgyveno net dviejų mėnesių nuo šaukimo gavimo;
  • tarp žuvusiųjų yra 19 metų ir 62 metų mobilizuotieji;
  • profesinės mokyklos apšaudymas Makijivkoje – didžiausia Rusijos mobilizuotųjų katastrofa, bet ne vienintelis daug nuostolių sukėlęs įvykis;
  • beveik kiekviename Rusijos regione jau palaidotas bent vienas pagal šaukimą pašauktas vyras.

Per pirmąjį tarnybos mėnesį žuvo apie 130 rusų šauktinių. Iš dalies taip buvo todėl, kad pirmieji mėnesiai buvo intensyvūs kovų prasme, ypač Chersono srityje. Kas penktas žuvęs mobilizuotasis neišgyveno nė dviejų mėnesių. Skaičiuojant tik žuvusius mobilizuotuosius, jie vidutiniškai išgyvena tik 4,5 mėnesius po mobilizacijos fakto.

Teigiama, kad verbavimo tarnybos labiausiai domisi vyrais iki 35 metų amžiaus, tačiau jie dažnai geriau žino naujienas, turi mažų vaikų, todėl mobilizuojami ir vyresni. Vyriausias kare žuvęs rusų mobilizuotasis buvo 62 metų majoras Nikolajus Isakovas iš Tverės srities. Jis kovojo beveik aštuonis mėnesius ir birželio pradžioje žuvo per kautynes ​​Belgorodo srities pasienyje.

 

Analitikai teigia, kad daugiausia mobilizuotųjų laidotuvių vyksta Rusijos Sverdlovsko srityje. Tačiau vyrai iš Buriatijos, Tatarstano, Baškirijos, Samaros ir Volgogrado regionų taip pat masiškai žūsta Ukrainoje.

(23)
(0)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: