„Neturime kito pasirinkimo.“ Skelbiama, kas laukia Ukrainos (Video)  ()

Pasaulis prognozuoja įvairius karo Ukrainoje laiko ir būdų užbaigimo variantus. Ne visos šalys optimistiškai vertina greitą karo veiksmų pabaigą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kuriais skaičiavimais, karas gali tęstis dar 7–10 metų.

Karo ekspertas Andrejus Kramarovas per „24 kanalą“ pasidalijo savo požiūriu į karo Ukrainoje raidą. Jo nuomone, kovos ateityje gali transformuotis, tačiau artimiausiais metais nesibaigs.

Kokios yra karo Ukrainoje perspektyvos?

Vokietija tikisi, kad karas truks mažiausiai 9 metus, o NATO prognozuoja 7–9 metus. Tačiau tikėtina, kad tokios plataus masto kovos truks neilgai.

„Manau, kad šis aktyvus karo etapas tęsis visus 2024 m. O 2024 metų pabaigoje, tikiuosi, baigsis sugrąžinus nemažą ukrainiečių teritorijos dalį. Be to, karas gali tęstis kaip konfliktas, kurio metu bus vykdomos reguliarios raketų atakos,“ – pažymėjo Andrejus Kramarovas.

Be to, gali būti tam tikra fronto linija, kurioje vyks koviniai kontaktai. Tačiau akivaizdu, jog tokio plataus masto fronto kaip dabar ateityje nebeliks. Karybos ekspertas teigė, kad karas vėliau virs konfliktu, kuris bus panašus į tai, kas vyko Donbase 2014–2022 metais.

Rusai bus pajėgūs ir pradės (naujus karinius veiksmus), tačiau jų smūgių efektyvumas bus sumažintas iki minimumo dėl to, kad galėsime greitai atmušti dėka ilgo nuotolio ginklų gamybos, sustabdysime šiuos bandymus net Rusijos teritorijoje,“ – pabrėžė A. Kramarovas.

 

Be to, Ukraina galės smogti atgal. Tradiciškai, jei okupantai paleidžia sparnuotąsias raketas į Ukrainą, tai kitą rytą jie tą patį gaus savo teritorijoje.

Tokios ilgos kovos su mažėjančiu intensyvumu gali atrodyti kaip konflikto užšalimas. O tai savo ruožtu kelia klausimą, ar Ukraina sugebės taip ilgai priešintis.

„Neturime kito pasirinkimo. Sukurti galingą armiją ir įvesti tvarką mūsų kariniame-pramoniniame komplekse nėra politinis klausimas. Tai Ukrainos išlikimo klausimas. Šiuos pokyčius turime pradėti dabar, ypač informacijos politikoje,“ – pabrėžė A. Kramarovas.

Svarbu artimiausiu metu vykdyti struktūrinius pokyčius tiek Krašto apsaugos ministerijoje, tiek kariuomenėje, žinoma, pagal galimybes. Kuo greičiau Ukraina reformuosis ir modernizuosis, tuo geresni rezultatai. Ypač mūšio lauke.

 

Juk dabar kariuomenė tęsia sėkmingą kontrpuolimo operaciją, išlaisvina apgyvendintas vietoves. Net per puolimo operacijas mūsų kariškiai sugeba patirti mažiau nuostolių nei priešas besigindamas. Visa tai yra greito ir veiksmingo mokymosi visais aspektais pasekmės.

„Net Izraeliui karinės operacijos niekada nesutrukdė greitiems pokyčiams, pavyzdžiui, vadovybėje. Taigi dabar turime padėti pamatus, kad kariuomenė galėtų sutramdyti baisų priešą, kuris bet kurią akimirką galėtų mus vėl pulti,“ - padarė išvadą A.  Kramarovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(0)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: