To dar nebuvo! Ką pasiekė Ukraina Zaporižios srityje  ()

Tai pirmasis atvejis, kai Ukrainos gynybos pajėgos panaudojo šarvuočius už Rusijos trijų pakopų gynybos ribų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos šarvuočiai jau kirto paskutinę Rusijos okupantų gynybos liniją Zaporižios srityje, įveikę tris Rusijos ginkluotųjų pajėgų gynybos lygius. Apie tai rašo Amerikos karo studijų instituto (ISW).

Jų duomenimis, gynybos pajėgos veikia už paskutinės Rusijos gynybos linijos vakariniame Zaporižios regione, nors ISW dar nėra pasiruošusi vertinti, ar Ukrainos pajėgos visiškai pralaužė šią Rusijos gynybos liniją.

„Rugsėjo 21 d. paskelbti geografinės padėties vaizdo įrašai rodo, kad Ukrainos šarvuočiai pajudėjo į pietus nuo Rusijos prieštankinių griovių ir Drakono dančių kliūčių, kurios yra trijų pakopų gynybos dalis, ir įsitraukė į ribotą mūšį tiesiai į vakarus nuo Verbovės“, – rašoma pranešime.

 

Institutas taip pat vis dar nėra tikras, ar Ukrainos gynėjai sugebės išlaikyti šias pozicijas, tačiau pažymi, kad tai pirmasis atvejis, kai Ukrainos kariai naudoja šarvuočius už Rusijos trijų lygių gynybos ribų.

 

„Ukrainiečių šarvuočių buvimas už galutinės dabartinės Rusijos gynybos linijos linijos rodo, kad ukrainiečiai pakankamai užsitikrino pirmųjų dviejų šio sluoksnio linijų prasiveržimą, kad per plyšį „prastumtų“ techniką. Ukrainos pajėgos tikriausiai nuslopino Rusijos artileriją ir kitų prieštankinių sistemų rajone pakankamai, kad jų šarvuota technika judėtų į priekį“, – rašo analitikai.

ISW pažymėjo, kad toks Ukrainos sugebėjimas prasiveržti per priešo gynybą yra svarbus Ukrainos kontrpuolimo progreso ženklas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: