Iš JAV atskriejo superinė žinia! Skelbiama apie ATACMS raketas  ()

Žurnalistų teigimu, tam tikri susitarimai buvo pasiekti per asmeninį dviejų lyderių susitikimą. Tuo pat metu tolimojo nuotolio raketų pristatymo sąlygos neskelbiamos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Joe Bidenas per susitikimą su Volodymyru Zelenskiu pažadėjo aprūpinti ginkluotąsias pajėgas nedideliu kiekiu ilgo nuotolio ATACMS raketomis. Tai rugsėjo 22 d. pranešė Amerikos televizijos kanalas „NBC News“.

Trijų amerikiečių šaltinių ir žurnalistams komentarą pateikusio Kongreso atstovo žiniomis, sprendimas dėl ginklų tiekimo buvo priimtas.

Apie tai Amerikos prezidentas galėjo asmeniškai informuoti Ukrainos kolegą per Baltuosiuose rūmuose vykusį susitikimą.

Tuo pat metu anoniminiai amerikiečių šaltiniai neinformavo, kada Ukraina gaus ATACMS ir kada Jungtinių Amerikos Valstijų atstovai viešai paskelbs savo sprendimą.

Kongreso atstovas pokalbyje su „NBC News“ žurnalistais pažymėjo, kad Amerikos pareigūnai dar nėra apsisprendę dėl raketų, kurios bus siunčiamos į Ukrainą kovai su Rusijos agresija, tipo ir skaičiaus. Be to, buvo teigiama, kad Rytų Europos šalys jau perdavė nemažą dalį savo ginklų atsargų į Kijevą.

 

Ukraina jau seniai prašo savo partnerių amerikiečių šios pagalbos. ATACMS raketos gali pataikyti į taikinius iki 300 kilometrų atstumu, o tai leistų Ukrainos kariškiams lengvai susidoroti su priešo vadavietėmis ir tiekimo linijomis, esančiomis už fronto linijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(0)
(28)

Komentarai ()