Sulaužyta Rusijos blokada. Neįtikėtini įvykiai Juodojoje jūroje  (1)

Ukrainos Juodosios jūros uostai atgyja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtonas teigia, kad artimiausiomis savaitėmis Rusija praras įtaką Ukrainos jūrų eksportui: iš Didžiosios Odesos uostų išplaukė jau antras laivas, o dar trys laivai jau pakeliui pakrauti.

Rugsėjo 22 d. antrasis ukrainietiškus grūdus gabenantis laivas išplaukė iš Černomorsko uosto ir išvyko į Egiptą.

Apie tai pranešė infrastruktūros ministras Oleksandras Kubrakovas.

Su Palau vėliava plaukiojantis sausakrūvis „AROYAT“ keliauja laikinu koridoriumi, kurį užtikrina Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinės jūrų pajėgos. Juo gabenama 17,6 tūkst. tonų ukrainietiškų kviečių. Laivo įgulą sudaro Egipto, Turkijos, Azerbaidžano, Belgijos ir Albanijos piliečiai.

Be to, pasak O. Kubrakovo, balkeriai „AZARA“, „YING HAO 01“ ir „ENEIDA“ šiuo metu plaukia link Černomorsko ir Južnės uostų. Jie bus pakrauti žemės ūkio produktais ir geležies rūda, kurių bendras svoris 127 tūkst. tonų, ir vyks į Kiniją, Egiptą ir Ispaniją.

Tokio Rusijos vykdomos Ukrainos Juodosios jūros uostų blokados proveržio fone JAV valstybės departamentas padarė svarbų pareiškimą.

Kaip praneša agentūra „Reuters“, sankcijų departamento vadovas Jamesas O'Brienas sakė, kad artimiausiomis savaitėmis Rusijos įtaka Ukrainos grūdų ir kitų krovinių eksportui jūra gerokai sumažės, o Maskva gali persvarstyti savo požiūrį į susitarimą dėl grūdų, iš kurio pasitraukė liepos viduryje.

 

Pasak JAV pareigūno, taip yra dėl to, kad Rusijos išpuoliai prieš Ukrainos uostų infrastruktūrą nedavė tokių rezultatų, kokių tikėjosi Kremlius. Jis pradeda suprasti, kad Ukrainos uostų blokados ir smūgių jūrų transporto infrastruktūrai išlaidos viršija galimo pelno iš grūdų eksporto iš Rusijos dydį. Jos veiksmai Juodojoje jūroje neigiamai veikia jos žemės ūkio produktų kainas ir didina transporto draudikų iš pačios Rusijos Federacijos tarifus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(3)
(91)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: