„Tai košmaras Rusijai.“ Ekspertas skelbia netikėtą Juodosios jūros paslaptį  ()

Rusijos Juodosios jūros laivyno vaidmuo šiandien yra sumažintas tik iki „Kalibr“ raketų paleidimo ir iki rusų bandymo „patruliuoti“ į šiaurę nuo Bosforo sąsiaurio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karo ekspertas Oleksandras Musienka pasakojo apie tai, ar yra kažkokia nuostolių riba, kurią pasiekę okupantai atitrauks visus laivus iš Krymo.

„Jei tik bus ką atitraukti... potencialo mažinimo tendencijos auga. Tiesą sakant, jie vis dar slepiasi. Jie slepia savo laivus Sevastopolio įlankoje, slepia laivus pietrytiniuose Juodosios jūros vandenyse. Taip nutinka nuolat. Kodėl? Jie bijo Ukrainos antvandeninių dronų, ukrainiečių priešlaivinių raketų, sparnuotųjų raketų, oro dronų. Kai tik kai kurie rusų laivai kur nors išplaukia į jūrą, ypač vakarinėje jos dalyje, Ukrainos pajėgos juos suseka ir bando smogti antžeminiais dronais“, – sakė jis interviu UNIAN.

Ekspertas teigė, kad šiuo metu svarbus tarpinis tikslas jau pasiektas: priešas negali visiškai išnaudoti Juodosios jūros laivyno pajėgumų.

Tai yra, jie negali pilnai panaudoti laivų pagal paskirtį. Pavyzdžiui, karių išlaipinimui, pakrantės apšaudymui, visavertei prekybos blokadai. Rusijos Juodosios jūros laivyno vaidmuo šiandien yra sumažintas tik iki „Kalibr“ raketų paleidimo ir iki rusų bandymo „patruliuoti“ į šiaurę nuo Bosforo sąsiaurio. Bet manau, kad neilgai jie „šiurpins“. Tai yra, Juodosios jūros laivyno vaidmuo jau sumažėjo, o tęsiantis Ukrainos atakoms, manau, jis ir toliau mažės“, – pridūrė jis.

 

Musienka mano, kad rusai neturi kur eiti.

„Patirtis rodo, kad ir Novorosijske jiems kliūna. Nebent paprašys Turkijos leidimo ir per Bosforo sąsiaurį perdislokuos atskirus laivus į Baltijos jūrą, iš kur, beje, jie ir atplaukė į Juodąją jūrą prieš visapusišką invaziją“, – pridūrė analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(75)
(0)
(75)

Komentarai ()

Susijusios žymos: