Pralaužtas frontas. ISW skelbia, kas nutiko  ()

Nepriklausomi analitikai patvirtina: Ukrainos ginkluotosios pajėgos pralaužė „Surovikino liniją“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palydovinės nuotraukos ir vaizdo įrašai iš fronto linijos rodo, kad pastarosiomis dienomis Ukraina pradėjo aktyviai naudoti šarvuotąsias transporto priemones.

Karo tyrimų institutas (ISW) patvirtino, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko pralaužti Rusijos lauko įtvirtinimų liniją Zaporižios srityje. Prieš tai stebėtojai atsargiau vertino nuo rugpjūčio pabaigos pasirodžiusius „Surovikino linijos“ peržengimo įrodymus – jie pažymėjo, kad apie proveržį bus galima kalbėti tik tada, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradės naudoti sunkiąją techniką šiame rajone.

Palydovinės nuotraukos ir vaizdo įrašai iš fronto linijos rodo, kad Ukraina pastarosiomis dienomis pradėjo aktyviai naudoti šarvuotąją techniką. Rugsėjo 22 d. prorusiškų karinių „Telegram“ kanalų paskelbtame vaizdo įraše instituto analitikai matė už rusų įtvirtinimų sunaikintus minoms atsparius šarvuočius (MRAP) ir BMP-2. O remdamiesi palydovinėmis nuotraukomis ekspertai nustatė, kad per 96 valandas iki rugsėjo 24 dienos Ukrainos kariškiai patraukė šarvuočius arčiau Verbovės kaimo.

ISW analizės duomenimis, proveržis Rusijos gynybos linijoje įvyko už 1,7-3,5 km į vakarus nuo Verbovės kaimo. Tuo pat metu Ukrainos karių žygio tempas šiame rajone nėra aiškus, rašė ekspertai.

 

Pirmieji pranešimai, kad už pirmosios „Surovikino linijos“ įtvirtinimų buvo pastebėti Ukrainos kariai, pasirodė rugpjūčio 30 d. Praėjusios savaitės pabaigoje šiame rajone buvo pastebėti Ukrainos šarvuočiai.

Penktadienį laikraštis „The Wall Street Journal“ publikacijoje, kuri rėmėsi Ukrainos šaltiniais, tai, kas vyksta šiame fronto ruože, pavadino proveržiu. Šeštadienį tokį patį vertinimą per CNN pateikė ir Ukrainos karių grupuotės „Tavria“ vadas Oleksandras Tarnavskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(1)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: